В категории:България / Видео / Мултимедия

Бдение в памет на Виктория Маринова (снимки и видео)

След мълчаливото бдение множеството блокира булеварда пред Съдебната палата със скандирания за „Справедливост“ и „Оставка“

Снимка: Барикада

Бдение в памет на журналистката Виктория Маринова събра над хиляда души на площада край църквата „Света Неделя“ в София. Подобни събития се проведоха в Плевен, Стара Загора и Русе, където бе извършено жестокото убийството, което привлече международното внимание върху сигурността на журналистите и жените като цяло в България.

След като паметта на журналистката от русенската телевизия TVN бе почетена с мълчаливо бдение, множеството се насочи към Съдебната палата, като движението по бул. „Витоша“ пред нея бе спряно. Призивът на организаторите за международно разследване и бързо разкриване на извършителите бе последван от викове за „справедливост“ и „оставка“ на правителството:

Повече снимки от събитието вижте в галерията:

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар