В категории:България / Видео / Фотогалерия

Фотогалерия: „Няма да плащаме на Гинка Върбойкова“

Софиянци да въстанат срещу придобиването на ЧЕЗ от „анонимно лице, зад което стои Бойко Борисов“ призова Велизар Енчев, който организира протест пред Министерски съвет всяка сряда по време на заседанието на кабинета в следващите месеци

Протест срещу сделката за ЧЕЗ организира пред Министерския съвет в София формацията на Велизар Енчев „Българска пролет“. Бившият народен представител и колегите му обявиха, че ще бъдат пред прозорците на властта всяка следваща сряда от 10:00 часа в продължение на месеци, като се надяват към тях да се присъединят още много софиянци.

„Ще бъдем тук по време на заседанията на правителството, за да види българският народ, че криминалната покупко-продажба на ЧЕЗ от лицето Гинка Върбойкова – не греша в името и фамилията – е една афера, срещу която трябва да въстанат гражданите на София“, каза Велизар Енчев.

Той обяви, че не може да приеме гражданите на столицата и всички абонати на ЧЕЗ в страната да са съгласни „едно анонимно лице с доста криминална биография“ да притежава електроразпределението на една трета от България.

„Нашият лозунг е „Няма да плащаме на Гинка Върбойкова“. Смятаме, че ЧЕЗ трябва да принадлежи на народа, а не на Шайката – имам предвид култовата книга на Антон Тодоров, според която една шайка управлява България и това са Бойко Борисов, Цветан Цветанов и бившият президент Росен Плевнелиев“, добави Енчев. Според него има достатъчно факти, от които може да се направи заключението, че премиерът Бойко Борисов е „пряко заинтересован от продажбата на ЧЕЗ“.

Преди седмици формацията на Велизар Енчев беше сред организаторите на по-голям протест пред Министерски съвет по същата тема, на който присъстваха и лидерът на БСП Корнелия Нинова и няколкостотин активисти на партията.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар