Германия: Антиимигрантската партия мрази и евреите

В западната германска провинция Баден-Вюртенберг се стигна до сериозно разцепление в „Алтернатива за Германия“, която се заиграва преди всичко с антиимиграционните настроения и чиито лидери се обвиняват в насаждане на омраза. Съпредседателят ѝ и други 12 членове напуснаха групата в местния парламент в знак на протест срещу острия завой на партията към свиреп антисемитизъм.

 

Изборният плакат на Волфганг Гедеон с лозунга „Избирайте съгласно истинските ви възгледи". За щастие съмишлениците на Гедеон в Германия на са много.
Изборният плакат на Волфганг Гедеон с лозунга „Избирайте съгласно истинските ви възгледи“. За щастие съмишлениците на Гедеон в Германия на са много.

Повод за разцеплението стана книга, публикувана през 2012 г. от един от представителите на „Алтернатива за Германия“ от Баден-Вюртемберг – Волфганг Гедеон. Книгата е с нееднозначното заглавие „Зелен комунизъм и диктатура на малцинството“.

В нея авторът сравнява Дейвид Ървинг, английски писател и „историк“, един от най-известните ревизионисти, отричащи холокоста, с китайските дисиденти, борещи се за правата на човека. Гедеон признава също за автентични т.нар. „Протоколи на Ционските мъдреци“. Тези фиктивни документи, които не са нищо повече от популярна антисемитска мистификация, описват план за завладяване на света от международна еврейска организация и са били изфабрикувани преди повече от 100 години от руските царски чиновници с цел да се пренасочи обществения гняв от управленския режим към евреите. Съгласно немското правосъдие отричането на холокоста е престъпление.

Когато медиите разкриха съдържанието на публикацията на Гедеон, неговият колега от политическата група в местния парламент и в партията, съпредседателят на „Алтернатива за Германия“ Йорг Мойтен, изрази крайно възмущение и заяви, че политикът трябва веднага да бъде изгонен от формацията. Мойтен обаче не успя да получи подкрепата на 2/3 от членовете на групата.

В знак на протест той и 12 от колегите му напуснаха групата на партията в местния парламент и се отказаха от по-нататъшното си членство във формацията.

„Ние сме „Алтернатива за Германия“, не антисемити за Германия“, каза Мойтен, който заедно с другите отцепници регистрира нова инициатива – „Алтернатива за Баден-Вюртенберг“.

 Какво се случва с децата на бежанците? 2 юли 2016 По данни на ООН, девет на десет деца са минали през тази година по маршрута от Либия до Италия без придружител или попечител. Тези малки мигранти са най-застрашени от насилие , в това число и сексуално, както и от принудителен труд. Младите араби масово отхвърлят тероризма, искат хляб и работа Младите араби масово отхвърлят тероризма, искат хляб и работа 11 юли 2016 Страхуват се от тероризъм, най-вече от страна на Ислямска Държава. Страхуват се, че няма да намерят не само желаната работа, а работа изобщо. Биха искали да живеят в стабилни държави, наслаждавайки се на гражданските свободи. Това показва изследване на общественото мнение сред млади граждани на арабските страни. Скандалът с Рашидов е само едно листо от болната гора Скандалът с Рашидов е само едно листо от болната гора 11 юли 2016 Всяко размахване на пръст от властта към журналисти и критици, всяко запушване на уста, всяко поръчково уволнение е достойно за кипналото сега възмущение около скандала с грубата реакция на министър Вежди Рашидов заради предаване на БНТ. За подобна обществена нетърпимост обаче е достойна цялата болна гора, в която ни принуждават да живеем, а не само отделното ѝ грозно листо. Българският евродепутат от ГЕРБ предлага жестоки анализи за масовото социално движение в Европа срещу ТПТИ. Солидарна България: „Бай Ганьо в Европарламента“ 10 юли 2016 „
Фрауке Петри, „умерената“ ксенофобка по време на партийния събор в Аугсбург през февруари 2016 г. / Снимка: Фликър (Метрополико).

Самият Гедеон също реши да напусне групата, но стомната вече се счупи. Фрауке Петри, една от лидерките на партията, често определяна като „съвременното“ и „човешко“ лице на немските ксенофоби, бе обвинена в защита на Гедеон. Рейтингът на партията бе сериозно подронен покрай този случай. Brexitт също не помогна на „АзГ“ – през последните седмици подкрепата за расистката партия спадна от 15 на 9 процента.

Волфганг Гедеон има доста интересна биография. По професия е лекар. В началото на 70-те е бил сътрудник на Комунистическата партия на Германия „Марксисти-ленинисти“, прокитайска, антиревизионистка партия, действаща във ФРГ. Бил е известен като разносвач по големите предприятия на списание с изисканото заглавие „Червена утрин“. След това се ангажирал с антиядреното движение, а още по-късно кривнал към езотериката и „лечението“ с махало. Не е ясно кога точно е станал немски националист и антисемит. Отначало представляваше твърдото дясно крило в „Алтернатива за Германия“.

Ето какво се получава когато ислямофобията се допълва с антисемитизма.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар