В категории:България

Как да се върнем безопасно на работа – онлайн обучение на КНСБ

Целта на безплатния онлайн курс е да запознае желаещите с основните документи, свързани с организиране на работното място и рисковете, произлизащи от пандемията COVID 19, така че работните места да бъдат здравословни и безопасни

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) организира безплатно онлайн курс, посветен на най-важното, което работещите хора трябва да знаят относно работата в условията на пандемия.

Курсът е озаглавен „COVID-19 и как да се върнем на работното място“ и стартира на 3 юни, а участието на всеки желаещ е безплатно и ще се извършва изцяло онлайн.

Всеки участник ще има достъп до курса в рамките на 2 седмици, като в този период платформата ще е достъпна 24 часа в денонощието, посочват от пресцентъра на КНСБ. Всеки участник ще влиза с индивидуална парола за достъп, издадена от администратор. Единственото условие е достъп до компютър или мобилно устройство с интернет.

Заявка за участие в курса може да се подаде на следния линк: http://ktd.dostoentrud.org/

След като бъдат попълни данните в картата за участие, записалите се ще получат лично потребителско име и парола за достъп до обучителната платформа.

„Целта на курса е да Ви запознае с основните документи, свързани с организиране на работното място и рисковете, произлизащи от пандемията COVID 19, за да Ви помогнем да организирате работните си места така, че те да бъдат здравословни и безопасни. Сред основните теми ще са:

– новият коронавирус COVID-19
– как да се предотврати разпространението на респираторни инфекции, включително COVID-19
– какво да правите, ако някой с подозрение или потвърдено, че има COVID-19, е бил на работното място
– съвети за пътувания и срещи
– допълнителна информация и ресурси“

Провеждането на курса се финансира по проект: „Подобряване на адаптивността на заетите лица и укрепване на колективното трудово договаряне, чрез съвместни действия на социалните партньори на национално, секторно и браншово ниво“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар