В категории:Bez kategorii

КНСБ поздрави незаменимите работници с песен

Успоредно върви и благотворителната кампания „Не си сам“, чрез която синдикални членове се подпомагат финансово или с материална помощ под формата на продукти, лекарства, медицински пособия и други

Екип от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), заедно с музикантите и творците Соня Тодорова, Дичо, ВенЗи, Додо и детската вокална група „Дъга“ създадоха песен, посветена на всички работещи в ключови сектори, които останаха на работните места по време на извънредното положение заради COVID-19.

„През последните месеци минаваме през труден период, който постави и ще поставя изпитания пред нас. Справянето с кризата не би било възможно без усилията, смелостта и себеотдаването на хиляди, които останаха на работните си места.

Държавни служители, полицаи, пожарникари, работещи в транспорта, търговията на дребно и най-вече тези, на които разчитаме силно и безрезервно в най-трудните моменти – медицинските работници – това са героите на България, които неизменно останаха на първа линия. На всички тях КНСБ иска да изкаже своята благодарност по най-искрения и емоционален начин – подаряваме им песента „Ангели“, създадена специално за тях“, съобщават от пресцентъра на КНСБ.

Освен символичния жест с песента „Ангели“, в последните седмици синдикатът провежда и кампания „Не си сам“, която има за цел да помогне финансово на членове на КНСБ, заболели от коронавируса.

Преди дни от пресцентъра на синдиката съобщиха, че благотворителната им кампания досега е мобилизирала ресурс от около 30 000 лева.

Акцията стартира на 1 май и се реализира съвместно с „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов“, федерации на КНСБ и регионалните съвети в страната. Инициативата предвижда финансова помощ или материална помощ под формата на продукти, лекарства, медицински пособия и др., които синдикалният член заяви. Размерът ѝ ще е минимум 150 лв. от фонда, като по преценка на отделните федерации при допълване на помощта той може да бъде и по-голям, съобщават от синдиката.

До момента по обявената от фонда сметка са постъпили дарения от близо 10 хил. лв. от Синдиката на българските учители, Федерацията на независимите синдикати от държавното управление, Съюза на транспортните синдикати в България, Федерация на независимите синдикални организации от леката промишленост, Регионален съвет на КНСБ – Перник, Регионален съвет на КНСБ – Бургас, синдикални организации в различни предприятия и физически лица. Фондът от своя страна осигурява 3000 лв.

Със собствени средства са се включили Федерацията на синдикатите в здравеопазването, която дава по 350 лв. в подкрепа на всеки заболял медицински служител. Към момента помощта възлиза на над 16 хил. лв. и е насочена към 47 медици от Смолян, Пазарджик, Център за спешна медицинска помощ, УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, МБАЛ Бургас и РЗИ Благоевград.

Федерация на независимите синдикати от държавното управление също поема помощите за заразените членове от сектора.

От „Благотворителен фонд Проф. д-р Желязко Христов“ са подкрепени 16 синдикални членове, заболели от COVID–19, от тях 14 се лекува, а двама са загубили битката с болестта. Изплатените до момента от благотворителния фонд еднократни помощи са на обща стойност от 3 хил. лв.

Кампанията се стреми да подкрепи максимално повече заразени синдикални членове. За целта бе обявена банкова сметка за набиране на средства на Сдружение с нестопанска цел “Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”:
IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк

Средствата ще бъдат разходвани при пълна прозрачност, ще бъдат публикувани детайлни отчети за постъпленията и направените дарения. „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” е сдружение с нестопанска цел, вписано в Централния регистър за осъществяване на обществено полезна дейност при Министерство на правосъдието.

Приканваме всички наши заболели членове, които имат нужда от подкрепа, да се свържат с регионалните ни структури в страната или да се обърнат към благотворителния фонд.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар