В категории:България

„Мръсното бельо“ на депутата Петров лъсна пред централата на НФСБ (снимки)

Поведението на Петър Петров предизвика акция пред централата на НФСБ. Снимки: ЛевФем

„Мръсното бельо“ на депутата от НФСБ Петър Петров беше символично окачено пред входа на централата на партията му на ул. „Раковски“ в София. Повод за акцията е скандалното поведение на Петров от 4 декември в Народното събрание, когато си позволи да отвърне на журналистически въпрос за неговите парламентарни решения с репликата „Вие с какво бельо дойдохте?“.

Снимките на „мръсното бельо на Петров“ бяха публикувани в социалните мрежи от левия феминистки колектив „ЛевФем“. Върху тях са изписани различни послания, като: „Жените не са собственост!“, „Долу фашизма!“ и „Долу патриархата!“.

„Смятаме подобно сексистко поведение не само за недопустимо. За нас то е израз на фашизацията на държавата в най-висша степен: държава, в която за властта жените са нечия собственост, а когато се противопоставят, са „кресливи“. Същият депутат стана скандално известен с обидни и дискриминационни квалификации срещу децата с увреждания“, пишат от ЛевФем.

На този етап Петър Петров или НФСБ не са коментирали случая. Няма официална позиция с искане за неговата оставка и „Атака“, които се явяват работодател на засегната журналистка. От партията съобщиха мимоходом за случая на сексуален тормоз по адрес на техен служител по време на пресконференция, посветена на противопоставянето им на Конвенцията на съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жените и домашното насилие.

Още снимки от акцията: 

Видео от скандалното поведение на Петър Петров: 

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар