Скромен протест по повод „Апартаментгейт“ (снимки)

Сдружение БОЕЦ поиска отговорност чрез оставка да поеме самият Бойко Борисов, а управлението му да бъде преследвано по съдебен път от нови независими магистрати

Снимка: Николай Драганов, „Барикада“

Скромен протест по повод „Апартаментгейт“ се състоя пред Министерския съвет в София.

От над 500 души, обявили сигурно присъствие, и още 3000, проявили интерес, едва няколко десетки души се събраха под прозорците на Бойко Борисов, за да потърсят отговорност от него за скандалите от последните седмици и за управлението на страната като цяло.

Събитието под надслов „Има кой да ви накаже“ беше организирано от сдружение БОЕЦ („България, обединена с една цел“). Организаторите настояха, че премиерът Борисов носи пряка отговорност за последните събития и е крайно време да я поеме, като подаде оставка.

След нея, според протестиращите граждани, той и други фигури от управлението в последните години трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност за част от своите действия, увредили националния интерес. Отстранен трябва да бъде и главния прокурор Сотир Цацаров, както и неговият заместник Борислав Сарафов, настояват те, тъй като са „корумпирани и зависими“.

Част от протестиращите замериха сградата на правителството с яйца и домати.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар