В категории:България

Пламнаха коли на свидетели по „Суджукгейт“

Напълно изгоряха два автомобила, които според БНТ и „Нова телевизия“ са били собственост на свидетели по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов

Един от изгорелите автомобили. Снимка: БНТ

В нощта на неделя срещу понеделник в Добрич са изгорели напълно два автомобила, които според запознати са били собственост на свидетели по делото „Суджукгейт“, съобщи БНТ. С такава информация за собствениците на пламнали автомобили разполага и „Нова телевизия“.

Разследването срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов все още е в досъдебна фаза и не е стигнало до съдебна зала. Мартинов беше обвинен през лятото на миналата година за общо шест престъпления.

При инцидентите няма пострадали хора. Обгорял е гаражът, пред който е бил паркиран един от автомобилите. Колите са били паркирани пред домовете на потърпевшите, а сигналът за пожара е получен в полицията около 03:00 часа през нощта, посочва националната телевизия. От полицията информират, че се работи по всички версии – от техническа неизправност до умишлен палеж.

OFFNews пък припомня, че и преди свидетели по делото са се оплаквали от тормоз и заплахи.

Скандалът „Суджукгейт“ избухна през миналата година, след като Мартинов беше обвинен, че е изнудвал търговец на месо да му предостави 4 тона месни продукти, които били предназначени за Бойко Борисов. Мартинов напусна парламента, а впоследствие специализираното звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура му повдигна шест обвинения.

Първото обвинение касае упражнена от него принуда спрямо А.П. с цел последният да се разпореди със сумата от 15 500 лв. Второто обвинение е за отправена закана за убийство, а третото е за това, че през 2014 г., при условията на продължавано престъпление, Мартинов е направил опит да спомогне на лице да бъде осуетено наказателното преследване спрямо него. Наказателната отговорност на ексдепутата е ангажирана и затова, че през 2015 г., при условията на продължавано престъпление е употребил заплахи с цел да принуди органи на властта – заместник директор на ОДМВР – Добрич и Началник на РУ на МВР – Балчик, да извършат действия по служба. През април 2017 г. пък Живко Мартинов е направил опит да принуди директора на ВИК – Добрич да извърши нещо противно на волята му – да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известен период от време, като е злоупотребил с властта си като народен представител и е употребил заплашване.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар