В категории:България

Фотогалерия: Протест срещу ареста на журналисти

Снимка: „Барикада“

Няколкостотин души се събраха на протест пред Съдебната палата в София, за да изразят недоволството си от действията на полицията спрямо журналиста от „Биволь“ Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро от RISE Project.

Протестът беше организиран в социалните мрежи в края на миналата седмица, часове след като стана ясно, че полицията е задържала един български и един румънски журналист като част от акция, организирана по подаден по-рано от самите арестувани журналисти сигнал.

Двамата са работили по разследване на „Биволь“ за злоупотреби с евросредства на фирмата „Джи Пи Груп“ и са сигнализирали, че се изгарят документи по случая.

Снимка: „Барикада“

Събитието прочете без изказвания и проблеми с полицията или напрежение, въпреки засилено присъствие на служители на реда в целия център на столицата. За кратко беше спряно движението на трамваите по бул. „Витоша“, но бързо самите протестиращи призоваха градският транспорт да не бъде възпрепятстван да се движи.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар