В категории:България

Фотогалерия: Протест срещу ареста на журналисти

Снимка: „Барикада“

Няколкостотин души се събраха на протест пред Съдебната палата в София, за да изразят недоволството си от действията на полицията спрямо журналиста от „Биволь“ Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро от RISE Project.

Протестът беше организиран в социалните мрежи в края на миналата седмица, часове след като стана ясно, че полицията е задържала един български и един румънски журналист като част от акция, организирана по подаден по-рано от самите арестувани журналисти сигнал.

Двамата са работили по разследване на „Биволь“ за злоупотреби с евросредства на фирмата „Джи Пи Груп“ и са сигнализирали, че се изгарят документи по случая.

Снимка: „Барикада“

Събитието прочете без изказвания и проблеми с полицията или напрежение, въпреки засилено присъствие на служители на реда в целия център на столицата. За кратко беше спряно движението на трамваите по бул. „Витоша“, но бързо самите протестиращи призоваха градският транспорт да не бъде възпрепятстван да се движи.

Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар