В категории:България

Хотелиерски син пребил камериерка, защото си поискала парите

От полицията признават, че е задържан сина на хотелиер от Слънчев бряг, който бил назначен като управител. Мъжът не посрещнал никак добре опитите на 40-годишна украинска гражданка, която претендира за неизплатени 300 евро

Кадър: „Нова телевизия“

Полицията е задържала сина на собственик на хотел в Слънчев бряг заради побой над камериерка, бивша служителка на хотела. Жената е украинска гражданска и е настоявала пред бащата и сина – собственици на хотел „Тиа Мария“ в курорта, да си получи неизплатени възнаграждения за 300 евро.

Случката се разиграла на 22 август по обяд, като по информация на бургаския сайт „Флагман“ е започнала във фоайето на самия хотел, а според друг източник на изданието – приятел на пострадалата – след боя в хотела двама души са я прибрали кола и са я оставили край гората около Кошарица.

Впоследствие за инцидента признават и от МВР, като се съобщава, че синът Ангел Т. е налетял на жената, който я ударил е няколко пъти, но по-късно е задържан и откаран в районното полицейско управление на Слънчев бряг. Събрани са достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди, но все още обвинението не е готово, за да се прецени дали става въпрос за средна, или лека телесна повреда, пише изданието и посочва, че жената си е извадила медицинско за побоя. Тя имала наранявания по ръцете, краката и корема.

Органите на реда са се самосезирали по случая на база публикации в социалните мрежи. Украинската гражданка е 40-годишна, казва се Юлия и разказва за случая пред „Нова телевизия“. Работила е без трудов договор и след три месеца е установила, че шефовете ѝ дължат още 300 евро, като от 14 август прави опити да си ги получи. Тя поискала от сина на собственика на хотела, който бил назначен като управител, да получи дължими 300 евро, но синът я отпратил с мотива, че баща му държи парите. Когато отново отишла в хотела, се натъкнала за втори път на Ангел Т. и реагирала по-бурно, което отключило реакцията на хотелиерския син.

„Той ми каза, че пари няма да получа, защото не съм работила. Питах го „Как така не съм работила“ и той изкрещя „Марш навън“. Шокирана му казах, че си искам изработеното, а не нещо чуждо. Нарече ме уличница и ме изблъска навън. Аз се защитавах, а той ме влачеше“, разказва Юлия. „Два или три удара ми нанесе. Бях в шок и крещях: помогнете“, добавя украинката и признава, че в отговор на агресията на управителя, го е ухапала по врата.

Когато ме свалиха от колата, казаха „Да беше мислила преди да действаш!“. Иска ми се да вярвам, че правдата ще възтържествува, но свидетелите са от персонала, а те ме предупредиха да мисля, преди да действам и че ще кажат, че аз съм нападнала него и срещу тяхната дума съм безправна“, добавя Юлия. Мъжете я заплашили, че този път и се разминало, но ако отново дойде в хотела, „ще е друго“. Тя обаче отишла в полицията, откъдето я посъветвали да си извади медицинско свидетелство, което и сторила.

„За 24 часа е задържан синът на собственика на хотела, който е и най-вероятният извършител на физическото насилие спрямо жената“, каза говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева. Собственикът на хотела и баща на побойника първоначално заявил пред „Нова телевизия“, че не знае за случая и ще коментира, когато се запознае, но след това спрял да вдига телефона си.

Припомняме, че със законодателни промени, за които открито настояваха работодателските организации, в началото на годината беше облекчен вноса на чуждестранни работници от страни извън Европейския съюз, а през юли от Агенцията по заетостта съобщиха, че спрямо миналата година вносът се е увеличил с повече от два пъти. Още по време на законодателния процес синдикатите се противопоставиха остро и заявиха, че целта на тези промени е задържане на ниските заплати и по-лесна трудова експлоатация.

Припомняме още, само преди 10 дни, на 13 август, австрийски турист беше задържан за нападение над 51-годишна камериерка в курорта Златни пясъци, а по-късно беше осъден да плати глоба от 300 лева.

През лятото на миналата година пък шведски турист нокаутира камериерка отново в Слънчев бряг, а случаят придоби популярност и заради изказването на председателя на Асоциацията на хотелиерите в България Благой Рагин, който призова случаят да не се преекспонира твърде много, за да не обидим шведските туристи. Впоследствие шведът се размина с глоба от 4500 лева.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар