Снимки: Спешен ремонт на ремонта пред НДК

След като в социалните мрежи снимки на надигналите се плочки пред НДК предизвикаха масово недоволство и подигравки, властта бързо се зае с малък ремонт на съвсем наскоро приключилия голям ремонт на Националния дворец на културата и пространството около него.

Така изглеждаше НДК днес, 25 април, след като ремонтът на плочките пред сградата не издържа дори до края на европредседателството. Снимка: Николай Драганов, „Барикада“

Часове след като стана ясно, че ремонтът на пространството около Националния дворец на културата се нуждае сам по себе си от нов ремонт, властта и фирмата изпълнител на поръчката се зае със случая.

Тази любителска снимка се завъртя вчера в социалните мрежи.

Вчера снимка в социалните мрежи предизвика широк отзвук, след като стана ясно, че плочките пред входа на сградата, в която се провежда българското председателство на Съвета на Европейския съюз, са се надигнали и се нуждаят от поправка.

Днес сутринта пространството беше заградено от фирмата „Джи Пи Груп“, а майстори се заеха с ремонт на ремонт, който се наложи още преди края на българското председателство. Така за пореден път строителството в България се случва по начин, който изисква непрекъснати ремонти.

От справка в сайта на фирмата изпълнител става ясно, че обновяването на пространството пред НДК е струвало 2.5 млн. лева на данъкоплатците, но инфраструктурата най-вероятно е в гаранция и ремонтът ще бъде за сметка на фирмата… поне до нейното изтичане.

Междувременно кратка разходка около НДК показа, че и други обекти в непосредствена близост биха могли да се надяват и на по-добра поддръжка и изработка.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар