Фотогалерия: Протест „За Пирин и горите“ пред МЗХГ

Протест за Пирин през МЗХГ. Снимка: Барикада

Обилният снеговалеж в столицата не попречи на няколко десетки души да се включат в протест под наслов „За Пирин и горите“ пред Министерството на земеделието, храните и горите. Това бе 14-ти пореден протест за отмяна на решението за промени в плана за управление на Национален парк „Пирин“, взето на 28 декември м.г. от правителството. То предвижда разширение на ски зона и разрешава строителството в половината територия на парка, като управляващите твърдят, че ще се изграждат само водохващания.

Протестът по изключение се състоя пред МЗХГ, защото по това време вътре заседаваше Националния съвет по горите, в рамките на който трябва да се обсъди и предложение на природозащитниците да се забрани износа на дърва за огрев поне от държавните гори. По-късно през деня протести в защита на Пирин ще се проведат в Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Париж, Виена и Бристол.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар