В категории:Мултимедия / Фотогалерия

Фотогалерия: Евродепутатът Ска Келер и маратонска щафета се присъединиха към протеста за Пирин в София

„Невероятно е да се види, че не се отказвате, борите се за правата си и искам да ви благодаря за това, защото така заставате също за правата на всички европейци“ – заяви Ска Келер пред участниците в осмия пореден протест за отмяна на правителственото решение за промяна в плана за управление на Национален парк „Пирин“

Ска Келер по време на протеста в София. Снимка: Барикада

„Невероятно е да видя толкова хора, седмица след седмица, които застават за техните права, тяхното природно наследство, за справедливост“ – заяви депутатът от групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер пред около хиляда протестиращи по време на поредното шествие в защита на Национален парк „Пирин“ в София този четвъртък.

„Невероятно е да се види, че не се отказвате, борите се за правата си и искам да ви благодаря за това, защото така заставате също за правата на всички европейци“ – добави тя. – „От Брюксел искам да ви донеса посланието, че ние стоим на ваша страна. Ще направим всичко, което можем, в Европейския парламент, в Брюксел, за да ви подкрепим. Това не трябва да се разглежда като атака към България. Това е въпрос, който засяга всички. Тук сме, за да кажем истината, за да се борим за правата си.“

Бегаческата щафета пристигна по план малко след началото на протеста. Снимка: Барикада

Протести се проведоха в още 19 града в страната и чужбина, а към шествието в столицата се присъедини и багеческа щафета, която за 6 дни премина разстояние от 440 км. от Свиленград до София през Хасково, Пазарджик, Велинград, Разлог, Благоевград и Дупница.

Още снимки от протеста вижте в галерията:
"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар