Фотогалерия: Протести за и против ратификация на Истанбулската конвенция

Снимка: Барикада

Няколко десетки души демонстрираха в подкрепа на ратификацията на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие по известна като Истанбулска конвенция. Проявата бе пореден протест в подкрепа на документа, който вече е ратифициран в повечето европейски държави, включително традиционно консервативни страни като Полша, Албания и Турция. Единствените държави на континента, които все още не са подписали конвенцията и съответно не са в процедура по ратификацията ѝ са Русия, Беларус, Косово и Ватикана.

Малко по-късно пред Народното събрание се проведе и протест под наслов „Да подкрепим президента за национален дебат по Истанбулската конвенция“, който се обяви срещу ратификацията на документа. Според организаторите конвенцията „ще натрапи на малките българчета задължително изучаване на уродливите сатанински тези за „трети пол““ затова застават „обединени, президент и народ, да спрем соросоидните попълзновения“.

 

 

Ивайло Атанасов

Завършва математическа гимназия в гр. Кюстендил и следва философия в СУ. Изследователските му интереси са насочени към класическия либерализъм и политическа икономия, френски и немски материализъм, теория и историята на науката и др. Работи върху дисертация, изследваща представите за произхода на властта на английските философи от зората на капитализма. Публикува политически анализи в периодичния печат. През учебната 2015/16 година преподава Философски цикъл в професионална гимназия в Разград. Междувременно става ултрамаратонец и през 2016 г. печели Обиколката на Витоша.

Оставете коментар