Фотогалерия: Протести за и против ратификация на Истанбулската конвенция

Снимка: Барикада

Няколко десетки души демонстрираха в подкрепа на ратификацията на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие по известна като Истанбулска конвенция. Проявата бе пореден протест в подкрепа на документа, който вече е ратифициран в повечето европейски държави, включително традиционно консервативни страни като Полша, Албания и Турция. Единствените държави на континента, които все още не са подписали конвенцията и съответно не са в процедура по ратификацията ѝ са Русия, Беларус, Косово и Ватикана.

Малко по-късно пред Народното събрание се проведе и протест под наслов „Да подкрепим президента за национален дебат по Истанбулската конвенция“, който се обяви срещу ратификацията на документа. Според организаторите конвенцията „ще натрапи на малките българчета задължително изучаване на уродливите сатанински тези за „трети пол““ затова застават „обединени, президент и народ, да спрем соросоидните попълзновения“.

 

 

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар