Фотогалерия: Многохиляден протест в защита на Пирин

Огромното недоволство срещу последните решения на кабинета „Борисов 3“ по отношение на Национален парк „Пирин“ събра хиляди на протест в София и други градове в страната. Гражданите поискаха отмяна на решението от края на миналата година и оставки.

Хиляди софиянци и гости на столицата излязоха на протест в София срещу решението на Министерския съвет за промяна на Плана за управление на Пирин и в защита на националния парк. Протести в защита на природата в Пирин се състояха и в още девет български града.

Събитието в столицата започна при паметника на Алеко Константинов на бул. „Витоша“, след което прерасна в шествие към Министерския съвет. Под прозорците на властта протестиращите граждани скандираха за отмяна на решението от края на 2017 година. Не липсваха и възгласи „оставка“ и „мафия“.

« 2 на 2 »

Под надслов „Пирин е на всички“ десетки хора протестираха и във Варна:

Николай Драганов

Бакалавър по социология и магистър по маркетинг от Университета за национално и световно стопанство в София. От 2012-та година работи като политически журналист – в News.bg, Информационна агенция БГНЕС и Телевизия BiT. Като парламентарен репортер отразява работата на 42-рото и 43-тото Народно събрание. Съавтор е на документалния филм „Невидимите хора“.

Оставете коментар