Фотогалерия: Многохиляден протест в защита на Пирин

Огромното недоволство срещу последните решения на кабинета „Борисов 3“ по отношение на Национален парк „Пирин“ събра хиляди на протест в София и други градове в страната. Гражданите поискаха отмяна на решението от края на миналата година и оставки.

Хиляди софиянци и гости на столицата излязоха на протест в София срещу решението на Министерския съвет за промяна на Плана за управление на Пирин и в защита на националния парк. Протести в защита на природата в Пирин се състояха и в още девет български града.

Събитието в столицата започна при паметника на Алеко Константинов на бул. „Витоша“, след което прерасна в шествие към Министерския съвет. Под прозорците на властта протестиращите граждани скандираха за отмяна на решението от края на 2017 година. Не липсваха и възгласи „оставка“ и „мафия“.

« 1 на 2 »

Под надслов „Пирин е на всички“ десетки хора протестираха и във Варна:

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар