В категории:Общество

Дългогодишен нео-нацист се отрече от крайнодясното движение и се разкри като гей и евреин

„Сам станах жертва на омразата и фанатизма на хората, към които исках да принадлежа“, споделя Уилшоу пред Channel 4.

Снимка: Channel 4 News

David Moye, Huffington Post

В продължение на 40 години Кевин Уилшоу е член на Националния фронт, крайнодясна и фашистка група от Великобритания.

Уилшоу обаче бил обграден от противоречия – той проповядвал омраза към евреите, макар майка му да била еврейка, освен това той бил гей в организация, която публично се обявявала против хомосексуалистите.

По-рано тази година Уилшоу напуска Националния фронт и разкрива пред британския канал Channel 4 News причините за своето решение – отчасти, защото сам станал жертва на омраза и предразсъдъци.

„В един или два случая от близкото минало сам станах жертва на омразата и фанатизма на хората, към които исках да принадлежа“, споделя Уилшоу пред Channel 4.

„Ако сте гей, обществото би ви приело, но в групите от този сорт това е напълно немислимо. В пътите, в които някой ме заподозреше, че съм хомосексуален, аз бях подлаган на тормоз“, разкрива бившият крайнодесен екстремист.

Уилшоу признава, че решението да напусне Националния фронт и да отхвърли нацизма е било взето чак след като тормозът върху него започнал да не му се отразява добре.

„Може да звучи невероятно егоистично, но е истина. Виждал съм хора да бъдат тормозени, навиквани и бити на улицата, но разбрах, че всичко това е грешно, едва когато то беше насочено срещу мен“, казва Уилшоу.

„Някои от водачите на Националния фронт са открити хомосексуалисти и въпреки това никой не може да види противоречието, че открити гейове ръководят една хомофобска организация. Това е абсурдно“, заявява бившият член на крайнодясната организация.

Промяната в мирогледа на Уилшоу явно се е случила скоро, защото той е бил арестуван през март тази година за проповядване на расова омраза в интернет. Въпреки това той се чувства виновен за своето минало, разкрива Channel 4.

„Наистина се чувствам много виновен. Това попречи да имам нормална връзка с моето семейство. Тежестта е огромна, искам само да се отърва от нея“, казва той.

След като се отрече от Националния фронт и другите расистки и ксенофобски движения,  Уилшоу се надява да може да използва опита си за добро.

„Искам да нанеса някои щети, не на нормалните хора, а на тези, които пропагандират подобни глупости – искам да ги заболи, да видят какво е за хората от другата страна. Искам да ги нараня“, споделя Уилшоу.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар