В категории:България

Партия започна с присвояването още от предизборната кампания

„Нова Република“ поставила отец Божидар – автора на хита „Черната овца“, в неловкото положение хората да си мислят, че е взел пари от политици за композицията си

Божидар Главев не е част от „Ахат“ от 1991 година. В момента той е свещеник в град Каблешково и старопланинското село Горица

Единственият публикуван предизборен клип на формацията на Радан Кънев „Нова Република“ се оказа проблемен за тях, защото в него са си присвоили чужд труд, за което нито са поискали разрешение, нито са платили. Клипът се появи на страницата им във Фейсбук на 7 март. В 31-секундното видео диктор реди предизборните обещания на партията, а за фон през цялото време звучи рок класиката „Черната овца“ на група „Ахат“. Авторът на песента обаче обяви, че никой не е го е питал и съответно никога не е давал позволението си парчето да бъде използвано в предизборната кампания.

Музиката и текстът на „Черната овца“ са дело на Божидар Главев. Пред „Барикада“ той заяви, че „Нова Република“ го е поставила в неловкото положение хората да си мислят, че е взел пари от политическа партия за композицията си. „Никой не е питал нито „Ахат“, нито мен, като автор на музиката и текста, за да ползва парчето. Не искам „Черната овца“ да се свързва с която и да е партия или хората да си мислят, че са ми платили, за да я ползват предизборно“, заяви Главев. Той каза, че ако „Нова Република“ не премахнат клипа от стената си в социалната мрежа, ще разпространи открито писмо до всички медии, в което да се разграничи публично от действията им. А ако видеото се излъчва по телевизиите, ще сезира и СЕМ с настояване да изискат спирането му.

„Нека бъда разбран правилно – аз не искам пари, нито да ги съдя. А и с останалите момчета от „Ахат“ не сме за парите. Ако каузата е добра, винаги бихме позволили ползването на песента безплатно. Все пак тази „овца“ постоянно някой я свири някъде. Въпросът е да се знае, че не съм се продал за пари на някаква партия, нито пък имам политически пристрастия към същата. Просто искам те да премахнат парчето от клипа си“, настоя авторът на „Черната овца“. Божидар Главев не е част от „Ахат“ от 1991 година. В момента той е свещеник в град Каблешково и старопланинското село Горица, чиято църква някога е приютявала и Левски.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар