Галерия: Шествие за правата на жените на 8 март

Лошото време не спря участниците в шествието по повод Международния ден на жената. Снимка: Барикада

Шествие в подкрепа на правата на жените, организирано от „Български фонд за жените“, се проведе в центъра на София на Международния ден на жената 8 март. Протестиращите издигнаха транспаранти против посегателствата върху гражданските права на жените, увеличаващото се икономическо неравенство между половете, както и срещу все още силно разпространеното в България насилие над жени.

Участниците в шествието се солидаризираха с провеждащата се в САЩ национална стачка под наслов „Ден без жени“ (#adaywithoutwomen), в която дамите са призовани да спрат работа в отговор на сексистките послания на новия президент. Демонстрацията бе и в подкрепа на борбата на полското общество срещу опитите за пълно премахване на правото на аборт в силно обвързаната с католическата църква държава.

Всички снимки вижте тук:

Ивайло Атанасов

Завършва математическа гимназия в гр. Кюстендил и следва философия в СУ. Изследователските му интереси са насочени към класическия либерализъм и политическа икономия, френски и немски материализъм, теория и историята на науката и др. Работи върху дисертация, изследваща представите за произхода на властта на английските философи от зората на капитализма. Публикува политически анализи в периодичния печат. През учебната 2015/16 година преподава Философски цикъл в професионална гимназия в Разград. Междувременно става ултрамаратонец и през 2016 г. печели Обиколката на Витоша.

Оставете коментар