Взе ли дял Чичо Жоро и в проекта на Радан?

Част от „Нова република” е плодвивчанката Дани Каназирева, която бе изключена от ГЕРБ преди 7 години заради връзки с видния си съгражданин

Социалистът Гергов увлича симпатизанти. Снимка: Youtube

Една буквално чутовна новина остава подмината от медиите. Общоизвестен факт е, че пловдивчанката Дани Каназирева е част от проекта на Радан Кънев Нова република”. Нещо повече – доколкото другите участници са свободни електрони (Трайчо Трайков, Мартин Димитров…), то най-вероятно нейната партия Съюз за Пловдив ще стане съучредител на коалицията заедно с ДСБ. Всички се питаха защо на общата снимка при оповестяването на Нова република” присъстваха само мъже. Сексизъм!? Ами причината е, че жената следваше да е Каназирева. А тя има твърде, твърде спорна репутация. Рано е още да грее на плакати.

Дани Каназирева Снимка: danikanazireva.bg

За сигурното участие на Каназирева в Нова република” вече писаха вестници. Кънев не отрече, а и нямаше защо – структурите на ДСБ в момента се запознават с нея, инициативите се обсъждат в нейно или на нейни хора присъствие. Тя самата се мъчи да установява позиции навред в страната и да надскочи регионалния си политически характер.

Вестниците съобщиха за близостта на Каназирева с Радан, но пропуснаха да пояснят нещо важно – коя точно е дамата? Тя е адвокат, от десетина години е

постоянна част от пловдивския политически пейзаж –

няколко пъти кандидат за кмет, общински съветник, премина през доста партии… Дори и ГЕРБ. Член бе даже на националната изпълнителна комисия и лидер на групата на ГЕРБ в съвета на Пловдив… Обаче през 2010 г. бе изключена. Да си припомним как. Четем сайта Уебкафе”, публикацията е от 14 юли 2010 г., преразказ на изгонването на Каназирева от ГЕРБ и включването на Борисов по този повод в ефира на Нова телевизия:

Според Бойко Борисов изключената от ГЕРБ общинска съветничка от Пловдив Дани Каназирева спестява истината. Каназирева беше съпредседател на групата общински съветници на ГЕРБ. Премиерът обясни, че веднага щом тя поискала среща с него във връзка с увеличаването на държавния дял в бившата окръжна болница в Пловдив, я приел. Самата Каназирева твърди, че това е опит за скрита приватизация на лечебното заведение. Борисов каза, че я пратил Каназирева при здравния министър Анна-Мария Борисова и поръчал да се проконтролира“ процедурата за увеличаване на държавния дял в болницата.Каназирева казва, че е изключена за нещо, което аз вече проверявам. Кое не е ясно? Не е ясно чии интереси защитава“, коментира Борисов. На въпрос знае ли чии интереси защитава, премиерът отговори: Знам и това е бизнесменът Жоро Гергов от Пловдив“ (Георги Гергов, собственик на Пловдивския панаир, част от Стария град, няколко хотела в Пловдив и морски курорти – бел.р.). По повод това, че Каназирева си подаде оставката не пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а във вестник Труд“,

Бойко Борисова заяви: Честита да им е на г-н Тошев

и компания във в. Труд“. Ние не я искаме, да я вземат те. Щом е толкова добра да я направят и журналистка“.

Припомнихме целия този цирк не случайно. Публична тайна под тепетата е, че Каназирева през различни периоди е защитавала интересите на Жоро Гергов от Пловдив“. Дали сега е така – бъдещето ще покаже. Миналото е добре известно и на Радан Кънев. Той знае и за ГЕРБ, и в коя партия членува Жоро”. Но липсата на медиен интерес по темата е причина все още да не е тръгнал да се обяснява за новия си исторически компромис”.

Този път поради що е той? Всеки, който е имал дори периферен допир до политиката, знае защо се правят подобни коалиции.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар