В категории:Икономика / Информации

Леонардо ди Каприо агитира Доналд Тръмп за екоикономика

Актьорът, известен с активната си позиция в защита на околната среда, час и половина убеждавал новоизбрания президент как развитието на възобновяема енергетика ще създаде милион нови работни места

Как американската икономика да се укрепи успоредно със защитата на околната среда – това е била темата на продължилата час и половина среща между холивудската звезда Леонардо ди Каприо и новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, състояла се в небостъргача Trump Tower в Ню Йорк. На срещата присъствали и членове на работния екип на Тръмп, включително дъщеря му Иванка. За събитието известява сайтът Buisness Insider, позовавайки се на AP.

Известният с активната си екопозиция Ди Каприо убеждавал Тръмп, че ако бъде интензивно развита възобновяема енергетика, това ще стимулира и развитието на американската икономика като цяло, а и ще отвори нови около милион работни места.

Според източници от фондацията на Ди Каприо – LDF – Тръмп проявил интерес към инициативата на актьора и уверил, че непременно ще се срещне пак с него.

Ди Каприо от 2014 г. е посланик на добра воля на ООН по климатичните проблеми. Тръмп пък по време на предизборната си кампания иронизираше тревогите на еколозите.

Леонардо ди Каприо по време на демонстрация в защита на околната среда през 2014 г.
Леонардо ди Каприо по време на демонстрация в защита на околната среда през 2014 г.
"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар