В категории:Информации / САЩ / Свят

„Не гласувам с вагината си” – така Сюзън Сарандън обясни защо отхвърля Хилари Клинтън

Холивудската звезда, известна с участието си още в протестите срещу войната в Ирак, заяви, че на президентските избори в САЩ ще гласува за кандидатката на Зелената партия Джил Стейн

Сюзън Сарандън е известна с бунтовния си нрав и с пацифистките си убеждения
Сюзън Сарандън е известна с бунтовния си нрав и с пацифистките си убеждения

Известната американска киноактриса Сюзън Сарандън заяви в интервю за Би Би Си, че на предстоящите президентски избори в САЩ няма да гласува за кандидатката на демократите Хилари Клинтън, защото я смята за корумпирана и обвързана с войнолюбиви сили. А на въпрос дали не иска да види жена в Белия дом, отсече: „Не гласувам с вагината си”. И допълни, че важното е не коя да е жена да седне в Овалния кабинет, а да е подходящата жена. „Страхът от Доналд Тръмп не е достатъчен, за да подкрепя Хилари Клинтън с нейното корупционно минало,” каза Сарандън.

Актрисата, която бе активна участничка още в протестите срещу войната в Ирак, редовно участва в прояви на социални и пацифистки движения. По време на кампанията за първичните избори в Демократическата партия тя твърдо подкрепяше кандидатурата на Бърни Сандърс. Сега тя заяви, че на същинския президентски вот на 8 ноември ще гласува за кандидатката на Зелената партия Джил Стейн. Според Сарандън за постигането на реални промени в страната трябват хора с алтернативни програми и с прогресивни убеждения.

Сондажите дават на Джил Стейн, към която се насочват известна част от привържениците на Сандърс, около 4%.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар