Фотогалерия: Флашмоб „Спри СЕТА“

Очаква се на извънредното си заседание днес НС да обсъди и търговското споразумение с Канада

Флашмоб се проведе пред Парламента в опит да привлече вниманието на депутатите към спорното споразумение за свободна търговия с Канада, на което Съвета на министрите на ЕС може да даде зелена светлина още днес. В демонстрацията се включиха около 30 души, които бяха зорко пазени от цели 15 полицая.

Докато протестиращите обикаляха сградата на Народното събрание, към тях се присъединиха случайно преминаващи граждани, включително няколко студента от Холандия. Нито един депутат не излезе да се срещне с участниците във флашмоба, който бе провокиран най-вече от липсата на дебати в българското общество по отношение на договора, чието съдържание е отчасти пазено в тайна от населението.

С протестиращите се срещна случайно преминаващият наблизо кандидат-президент Трайчо Трайков. Той заяви, че не е привърженик на категоричните мнения „за“ или „против“ и че едно и също нещо може да се направи и умно, и глупаво.

Участниците в демонстрацията възразиха, че България няма да има възможност да променя текста на споразумението, а само да го ратифицира или отхвърли, след което кандидат-президентът се оттегли също така изненадващо, както се бе появил.

 

 
Разговорът с Трайчо Трайков:

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар