Фотогалерия: протест срещу работата на Фонда за лечение на деца

Родители поискаха оставката на директора проф. Владимир Пилософ

Няколко десетки родители се събраха пред Министерството на здравеопазването днес на обяд на протест, организиран в социалните мрежи. Те поискаха оставката на директора на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ, който според тях пренебрегва обществения съвет към повереното му звено и не е отворен за комуникация. Недоволните родители се оплакаха и от случаи, които не са били разгледани в предвидения 45-дневен срок след подаването на документи.

Пред bTV проф. Пилософ отговори, че някои от решенията на съвета са незаконосъобразни и показа в ефир телефонния си номер в отговор на обвиненията за некомуникативност. Той е начело на проблемния фонд от април, когато осем служители, начело с предишния шеф Павел Александров, бяха арестувани при зрелищна операция на ГДБОП и прокуратурата.

Протестиращите на площад „Света Неделя“ посрещна само заместник-министърът Ваньо Шарков, който проведе дълъг разговор с представителите на медиите, пред които обеща незабавно подобрение в общуването с ръководството на фонда.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар