Фотогалерия: бегачи и бежанци край устието на Камчия

Всички те бягат за здраве, но за едните успехът е въпрос на живот и смърт

Топъл ден на черноморското крайбрежие. Въпреки, че е неделя, за рибарите денят е като всеки друг. Работата започва по тъмно и често завършва след залез слънце. За други стотина души денят е по-специален. Те са дошли от всички краища на България, за да участват в бегаческо състезание по протежение на най-дългия плаж на нашето Черноморие.

По-ранобудните гости на близкия луксозен комплекс вече са свикнали с рибарите и отдавна не ги забелязват, но гледат с любопитство спортистите, мнозинството от които са непрофесионалисти, дошли от близо и далеч, за да бягат 21 километра по пясъчната ивица. „Без никой да ги гони“ – шегува се случаен курортист.

Вероятно същото недоумение предизвикват бягащите за здраве и сред 16-те пътника на две скачени една за друга лодки, които по това време плават на няколко километра от брега, тласкани бавно напред от немощен двигател. Може да се каже, че те също бягат за здраве. По-точно за живота си. След няколко еднообразни дни и нощи и за тях предстои тромав, но вълнуващ финален спринт към бреговете на Европейския съюз…

Използвайте стрелките по-долу, за да разгледате цялата галерия
"Те, виж, нема риба" – споделят рибарите, когато виждат фотоапарат, без да чакат някой да ги пита
« 1 на 9 »
Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар