В категории:България

Нова порция разкрития: Борисов трупал пачки евро в шкафа? (снимки)

Дни след публикуването на скандалния запис от разговор, предполагаемо с участието на Бойко Борисов, в интернет се появиха снимки на лице, приличащо силно на премиера, което спи до шкафче – същото на други снимки е пълно с пачки пари и злато, а върху него има пистолет. Помещението изумително прилича на стая, в която Борисов открито се е снимал преди години за лайфстайл списание

Нова порция анонимни материали – този път под формата на снимки, за които се твърди, че уличават премиера Бойко Борисов в незаконни дейности, се появи в социалните мрежи и някои медии.

Припомняме, преди дни беше разпространен запис, на който се чува човек, чийто глас силно напомня този на премиера Борисов, а от контекста може да се направи предположение, че именно той е записаното лице. В записа Борисов обижда вулгарно председателя на парламента Цвета Караянчева и чуждестранни премиери, коментира предварително бъдещи обвинения към заместник-министър и обсъжда как ще „пришие“ на опозиционен депутат скандала с къщите за гости.

Новата порция потенциални разкрития са изпратени до сайта „Афера“ от същата поща, от която изданието твърди, че е получило и записа. По-късно стана ясно, че снимките са изпратени и до други медии като e-vestnik. Биволъ и други.

Става дума за снимки на стая и на чекмедже, върху което се вижда пистолет, а в него – големи суми пари в брой на пачки с банкноти от по 500 евро. На една от снимките на леглото до въпросното шкафче се вижда и спящо лице, което силно прилича на Бойко Борисов. За да докажат, че става дума за негова стая, са публикувани и стари снимки на Бойко Борисов от интервю за списание LOVE Style, правени в помещение, което много напомня на въпросната стая с шкафа, пълен с пари.

От различното съдържание на шкафа и чаршафите на леглото до него може да се предположи, че снимките са правени поне в няколко различни дни.

Снимковият материал е придружен от следното съобщение:

„Deep fake, ама друг път!

След като премиерът се позабавлява със собствените си изцепки, а лакеите скочиха да го спасяват с елементарни клипчета, решихме, че може би имаме срещу себе си твърде прости хора, които не разбират какво се опитваме да им кажем и покажем.

Затова – днес е ден за „разкази в картинки“.

Имало едно време един министър-председател на Република България. Той се казвал Бойко Борисов. Дори още ѝ е министър-председател, за ужас на целия български народ.

Мил, щедър и изискан човек – днес даже ни е поканил у тях (резиденция „Секвоя“ в Бояна), да видим къде спинка.

Всеки ден, щом стане от леглото, той започва да мисли как да ни вкара в чакалнята на Еврозоната. И даже в самата Еврозона. Защото Бойко Борисов вече си има своята Еврозона.

Държи я в нощното си шкафче, точно под любимата си играчка-пистолетче. Той е малко прост, не познава много парите, затова трупа от едрите – банкноти по 500 евро, пачки по 50 000 евро или при пълно шкафченце – около 1 милион евро. Еврозоната му се отличава и със златен резерв.

Всяка седмица пристигат нови пачки с банкноти по 500 евро – личи по различния цвят ластичета. Когато шкафчето вече не може да се затваря, пачките от по 500 евро се балират и изнасят извън Европейския съюз. Пари, много пари, пари на палета… може пък затова да ги наричат „Евро-палета“.

Самообявилата се за Шехеразада (но според нас много по-удачна като папагала Яго) Севделина замита следите, но… „следите остават“! Всеки месец през Еврозоната на Бойко минават между 5 и 10 милиона в пачки по 500 евро, вързани с ластичета.

Не е за вярване, нали?! А може пък да не е неговата спалня това?! Хм… 

Да ни е честит братя българи – и на нас, и на партньорите от Евросъюза и НАТО!!!“

Малко след публикуването на снимките и текста, започнаха сериозни проблеми с достъпа до снимките и до самия сайт „Афера“. Те обаче вече се въртяха активно в социалните мрежи, а собственичката на сайта Веселина Томова се оплака във „Фейсбук“, че срещу сайта тече хакерска атака.

Междувременно в жълтия проправителствен сайт ПИК се появиха материали, които вече отхвърлят тезата за Deep Fake (манипулация на аудио или видео материал, като с помощта на програми се „измисля“ изказване на дадена личност с неговия глас) и се лансира тезата, че „тече държавен преврат с участието на Националната служба за охрана“. Именно служителите на НСО са едни от малкото хора, които имат непосредствен достъп до фигури като Бойко Борисов и е възможно да се направи предположение, че някой от тях би могъл да бъде автор на подобни снимки.

По-късно жълтото издание публикува и материал, в който се твърди, че „животът на Борисов виси на косъм“, тъй като „охраната му е дискредитирана“, което звучи като негласно признание, че снимките са истински.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар