В категории:България

Стотици на „марш за правосъдие“ в подкрепа на Иванчева

Отстранената кметица на „Младост“ ли е най-зловещият престъпник и корупционер в държавата, питат недоволните от действията на съда и прокуратурата граждани

Снимка: acebook.com/PravosadieZaVseki/

„Марш за правосъдие“ в подкрепа на отстранения кмет на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова се състоя в София.

Стотици софиянци и гости на столицата се събраха пред Националния дворец на културата за шествие, което стигна до Съдебната палата. Маршът се организира от инициативата „Правосъдие за всеки“, а непосредственият повод са „тежкият процес и нарушените граждански права“ на двете обвиняеми и поредното дело, касаещо искането им за по-лека мярка за неотклонение, което предстои тази седмица.

Неудобните са специални обвиняеми в специализираните прокуратури и съдилища на властта, които по същество са си извънредни юрисдикции, обслужващи прокуратурата, която все по-явно прислужва на олигархията, пишат организаторите на събитието в социалните мрежи.

Иванчева и Петрова са в ареста повече от половин година, след като бяха задържани по безпрецедентен и унизителен според мнозина начин в зрелищна акция с обвинения в корупция.

В тежка и тъжна реч пред наши и европейски съдии председателят на ВКС Лозан Панов даде своето обяснение за случващото сe в съдебната система и заяви: „Съдът не следва да проявява единомислие с прокуратурата и не бива да се превръща в орган по осъществяване на наказателната политика на държавата, като нарушава фундаментални принципи в наказателния процес“. Точно това се случва обаче в новия мегаантикорупционен орган с гръмкото название КПКОНПИ и в Специализирания съд на властта, в който в емблема на корупцията и тежката престъпност в държавата се превърнаха кметът и заместник-кметът на един столичен район, а всички други държавници, политици и олигарси се оказаха невинни, пишат още те.

Иванчева и Петрова са се оказали „най-зловещите престъпници и корупционери в държавата“, добавят организаторите на протеста, а всичко това се случва заради „твърдян и недоказан подкуп от 55 000 евро“.

„Това е правосъдието, което ни предлагат, и което дори и Брюксел засега одобрява. И никога не трябва да забравяме, че утре всеки, дръзнал да се противопостави на властта и олигархията, може да се окаже на тяхно място!“, предупреждават още от „Правосъдие за всеки“.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар