В категории:България

Кои са шестимата независими кандидати за евродепутати?

„Барикада“ предостави безплатно своята трибуна на шестимата независими кандидати, на които зададе еднакви въпроси относно тяхната биография, цели, приоритети и очаквания.

На изборите за европейски парламент на 26-и май в България ще участват 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати. Докато повечето от партиите и коалициите разполагат с по-големи възможности да достигнат до широката публика, включително чрез медийни пакети от държавата на стойност 40 000 лева, то за независимите кандидати е сериозна трудност дори да достигнат до хората, за да ги запознаят със своите послания, платформа и приоритети. Всеки независим кандидат разполага с медиен пакет само за 5000 лева, а големият им шанс са безплатните участия и социалните мрежи.

В името на информирания избор и желанието ни да спомогнем за изравняването на шансовете, „Барикада“ предостави безплатно своята трибуна на шестимата независими кандидати, на които веднага след началото на предизборната кампания бяха изпратени еднакви въпроси. Отговорите им ще бъдат представени в следващите редове, подредени спрямо номерата на бюлетините на съответните кандидати.

Петима от шестимата независими кандидати изпратиха своите отговори, като единствено бившият военен министър и лидер на партията БЗНС Николай Ненчев, който се явява като независим кандидат, не изпрати отговори. Неговата кандидатура ще бъде представена накратко от нашата редакция.

Ваня Руменова Григорова – №4

Представете се с няколко думи.
Казвам се Ваня Григорова и съм на 40 години. Работила съм като чистачка в училище, работник във верига за бързо хранене, изследовател в агенция за онлайн проучвания, пазарен експерт в телеком, администратор в неправителствена организация. От четири години съм икономически съветник на президента на КТ „Подкрепа“. Завърших УНСС, в момента съм докторант отново там. По-подробна биография хората могат да открият на моя сайт – www.vanyagrigorova.eu.

Защо се включвате в кампанията? Какви са основните ви цели?
Защото от всички битки в работни групи, комисии, съвети за тристранно сътрудничество, дори от протести и граждански инициативи, на които посветих последните години от живота си, установих, че промяна по същество е възможна само през политическо представителство. Всички изписани експертни становища, доклади, изследвания, всички събрани подписи и скандирани от улицата послания, в крайна сметка се удрят в стена, ако не докажеш, че не си сам. Трябва да покажеш, че зад теб стои доверието на достатъчно много хора и че си готов да го защитаваш. Да спечелиш такова доверие не е никак лека задача. Рисковете са огромни, защото системата не е устроена така, че да ти позволи лесно да успееш, ако нямаш сенчест гръб. Но все отнякъде трябва да се започне, ако искаме някога нещо да се промени. Докато не предложим политическа алтернатива, докато не се превърнем в политическа заплаха за управляващите, нашите интереси – интересите на мнозинството, ще останат незащитени.

Кои ще бъдат вашите приоритети, ако станете член на ЕП?
Време е да работим за реализация на обещанието, с което идеята да бъдем част от Европейския съюз ни беше представена – да живеем по-добре в един по-спокоен и по-мирен свят. Огромната част от хората у нас не живеят така, както заслужават. И вината категорично не е тяхна – не е вярно, че сме „мързеливи и глупави“, както се опитват да ни втълпят онези, които имат интерес ситуацията да си остане същата, защото имат пряка изгода от нея. А изгода имат хората на върха на обществената пирамида, онези много малко на брой ръце, които прибират голямото парче от баницата. Това често се случва през конкретни, заложени в самите закони механизми. Няма нужда да нарушаваш законите, когато можеш да ги напишеш в своя полза, нали? Корпорациите, едрият бизнес и неговият политически персонал са силни и бранят със зъби и нокти своите интереси, които твърде често не само не съвпадат, но и директно противоречат на интересите на мнозинството от т.нар. „обикновени“ хора. Време е да кажем на взелите се за „необикновени“, че сме тук, има ни и сме готови да се борим заедно за своите интереси. В този смисъл, моят първи и основен приоритет ще бъде да защитавам интереса на работниците и на всички ощетени от властващата в последните десетилетия система, поставяща печалбите на малцина пред интересите на мнозинството.

Отвъд принципният, идеологически приоритет – да поставим хората преди печалбите – съм разписала осем ясни приоритета в различни сфери. Те касаят трудовите и социални права и индустриалната политика, данъчната политика, демократизацията на икономиката, земеделската политика, обществените услуги, достъпът до култура, международната търговия и външната политика на ЕС. Разписани са конкретно на моя сайт и всеки желаещ може да се запознае с тях.

На какъв резултат се надявате?

Не бих искала да правя прогнози и да говоря за надежди. Боря се за всеки един глас и всяка една подкрепа ми е ценна, защото знам колко струва да се довериш на някого след толкова години разочарования. Разглеждам всичко това като процес, като маратон, а не като еднократен спринт.

Защо смятате, че сте по-добра от останалите независими кандидати? А от партийните листи и водачи?
Не бих искала да влизам в подобен разговор конкретно по отношение на независимите кандидати. Желая успех на всички тях – знам, че не е лесно. Все пак смятам, че няма друг независим кандидат с по-добра експертиза в сферите, в които най-много се нуждаем от промяна на политиката – условията на труд и доходите – като същевременно е и човек, доказал способността си да води битки на фронтове, до които мнозина не желаят да припарят. Колкото до партийните кандидати – сред всички стотици членове на отделните листи със сигурност има достойни хора. Но ако смятах, че има партийна или коалиционна листа, формациите зад която да защитава наистина интереса на мнозинството, вероятно щях да бъде в нея, а не да тръгвам по най-трудния начин – като независим кандидат. Впрочем, имах такива предложения от две политически формации, с които вероятно шансът ми да бъда избрана за евродепутат щеше да бъде по-голям. Изборът ми говори достатъчно за това какво ме води.

Необходима е промяна. Елитите ще ни чуят, ако сме силни. Ще бъдем силни, ако сме заедно и действаме решително. На европейските избори нека ясно им кажем: Не управлявате от наше име! Това е началото на една дълга битка за по-добър живот: в България, в Европа и по света. Навсякъде по света стотици хиляди се надигат, за да кажат: Хората са по-важни от печалбите! Нека се присъединим към тях в битката за друга Европа.
Ваня Григорова

/за повече информация и дарения за кампанията на Ваня Григорова/

Николай Нанков Ненчев – №7

Николай Ненчев е роден в Ямбол, на 52 години. Има висше юридическо образование – магистър по право и политически науки, специализира международни отношения в СУ „Климент Охридски“. След 10 ноември 1989 г. е избран за председател на Независимото студентско дружество. Участва в митинги и събрания при създаването на СДС, част от който е БЗНС „Н. Петков“. През 1992 г. става член на Управителния съвет на БЗНС, а от 1994 г. е председател на Земеделския младежки съюз. Бивш началник на кабинета на вицепрезидента Тодор Кавалджиев. От 2003 г. преподава в Нов български университет като асистент. През 2011 г. става председател на БЗНС. Работи като юридически консултант. Избран е за народен представител в 43-тото Народно събрание, а от 7 ноември 2014 до 26 януари 2017 г. е министър на отбраната на Република България в коалиционното правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок с подкрепата на „Патриотичен фронт“.

След края на неговия престой като министър прокуратурата му повдига две обвинения – за доставка на облекло за армията и за ремонта на двигателите за изтребителите Миг-29. Ненчев категорично отрича, че е нарушил държавния интерес и твърди точно обратното – че го е защитил и е спестил средства на държавата. Оправдан е напълно от три инстанции по първото обвинение, а развръзката по второто на първа инстанция се очаква в началото на юли.

Посочва, че има опит и ще работи, за да бъде изградена „свободна от корупция, европейска, демократична България“. Обещава да работи за нов „Европейски път на коприната“ през България. Застъпва се категорично за това, че „България може и трябва да бъде силен съюзник в НАТО“. Твърди, че е разпознал и дефинирал „хибридните атаки на Кремъл у нас още през 2014 г“ и няма да спре да се боря срещу тях и срещу „руската пета колона“. Посочва, че „мигрантската криза е оръжие срещу обединена Европа, което трябва да бъде неутрализирано“. Остро осъжда „престъпленията на комунистическия режим“ и определя днес за „свой основен политически опонент – Българската социалистическа партия“. Подкрепя санкциите, наложени на лица и организации в Руската федерация „заради нарушаването от нейната страна на международни и двустранни договорености и чрез осъществяване на агресия срещу независима държава“.

Да избираме, а не да приемаме съдбата си. Вярвам, в деня, в който ще имаме силата да поставим националните интереси на първо място. Познавате ме като политик, който отстоява принципни позиции и защитава националния интерес. Доказах, че не могат да ме купят или пречупят и ще продължа борбата с олигархията.
Николай Ненчев

/за повече информация и дарения за кампанията на Николай Ненчев/

Венислава Пламенова Атанасова – №8

Представете се с няколко думи.
Казвам се Венислава Атанасова, на 39 години с две деца. Родена съм в град Червен бряг, живея в София от 2-годишна възраст. Имам малък бизнес в сферата на красотата, както и държавно лицензиран Център за професионално обучение. В момента уча висшето си образование в Колеж по маркетинг, търговия и мениджмънт, специалност „маркетинг“.

Защо се включвате в кампанията? Какви са основните ви цели?
Включването ми в кампанията, честно казано, дойде малко изненадващо за мен. Участвам в общност от български граждани, които живеят в България и чужбина, с която организираме протести от есента на 2018-та година за смяна модела на управление в България, а именно: искаме България да се управлява по метода на пряката демокрация. Нашите основни искания са управление чрез референдуми (национални и местни), мажоритарни избори с право на отзоваване, електронно гласуване. Последния ни протест беше на 16 март тази година, на 17 май ще има нов. Прозряхме обаче,  че само с протести не става и буквално за три дни решихме да се намесим и в политиката. По този начин ще поемем отговорност за това да се включим в промяната на България. В страницата във фейсбук „Против геноцида на Борисов и всички управлявали мафии“ направихме анкета (както правим за всичко) и хората ме предложиха и подкрепиха за независим кандидат със 77% „За“. Основните цели са да направим така, че да подменим партийните кандидати с независими на всички избори, които предстоят. Моята кандидатура е първата стъпка. Време е политическата система в България да се рестартитра с нови хора, безпартийни личности, които да работят за народа, а не за група хора с користни цели, които унищожават нацията.

Кои ще бъдат вашите приоритети, ако станете член на ЕП?
Приоритетно ще подавам сигнали за корупцията, която се извършва по високите етажи на властта в България. Разбира се, за всеки проектозакон ще питам гражданите как да гласувам чрез анкети, които ще осъществяваме в началото в нашите страници, а в последствие ще разработим съвременни инструменти, чрез които да ги запитваме. В европарламента ще гласувам с гласът на мнозинството от анкетата. Разбира се, от друга страна ще покажем на държавите-членки чрез слово и действия, че сме една равноправна суверенна държава. Ще спрем угодната на тях политика, която в момента се води от нашите властимащи. Ще дарявам 50% от възнаграждението си във фондация за развитие на пряката демокрация в България. С тези средства ще финансираме независими кандидати на следващи избори.

На какъв резултат се надявате?
Надявам се хората да проумеят, че е време за промяна в България. Да станат по активни, противопоставяйки се на несправедливостта, на която сме свидетели вече 30 години. Да участват повече в протестни действия, както и да гласуват за независими кандидати на изборите.

Защо смятате, че сте по-добър от останалите независими кандидати. А от партийните листи и водачи?
Ние сме против партийните листи и водачи, тъй като се нагледахме на техните безчинства, задкулисия и недостойно водене на политика. Мисля,че няма нужда да убеждавам народа в това, тъй като го усещаме на гърба си, вечер на масата си, в здравните заведения и въобще във всички сектори в България. Това трябва да се спре незабавно, като започнем от вчера – както се казва. България има нужда от рестарт, в противен случай една нация с 1300 години история е пред своя зенит!

Народе български, да се събудим и да поемем отговорността за България в свои ръце! Да не се надяваме вече да дойде някой да ни спасява, а да го направим сами. Гласувайте за независими кандидати, да направим подмяна за промяна!
Венислава Атанасова

/за повече информация и дарения за кампанията на Венислава Атанасова/

Десислава Петрова Иванчева – №11

Представете се с няколко думи.
На 45 години съм, имам две специални образования – химик-технолог и икономист-счетоводител, висше образование по специалност „Публична администрация” в НБУ, жител и кмет на икономически най-развития столичен район. Преди да стана кмет бях собственик и управител на малка транспортна фирма с международен лиценз. Никога не съм била фризьор, но познавам и уважавам тази професия, защото бях и дистрибутор на световноизвестна марка за екологични продукти за коса. В края на 2016 г., след протести срещу строеж до блока ми, се кандидатирах за кмет на район „Младост” с гражданската мисия да спрем презастрояването и да направим кварталите зелени и удобни за хората. Победих кандидата на ГЕРБ с почти два пъти повече гласове.

Защо се включвате в кампанията? Какви са основните ви цели?
Реших да участвам, защото това е единственият начин да продължа борбата, която започнах като кмет на район “Младост” – борбата срещу мащабната корупция и тежките политико-икономически зависимости. Излизам в битка срещу крадците в политиката, които ограбват животите ни и спъват развитието ни. Срещу същите, които набедиха мен и Биляна Петрова в престъпление, защото разкривахме и спирахме техните престъпления. Основната ми цел е да предизвикам сериозна дискусия в европейската общност, която да доведе до радикални промени в досегашния модел на управление на Съюза. Влизането в Европейския парламент на представител, репресиран и осъден на 20 години затвор, ще разтърси из основи общността и ще покаже провала на една от основните ценности на ЕС – върховенството на закона.

Кои ще бъдат вашите приоритети, ако станете член на ЕП?
Ще подкрепя Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор и ще се боря за ефективно общностно законодателство в областта на съдебната система. Ще настоявам за създаването на Европейски съдебен инспекторат, който да извършва проверки за почтеност и конфликт на интереси на магистратите и да се бори срещу действия, които накърняват престижа на съдебната власт и нарушават независимостта на магистратите. Ще настоявам за европейски закон “Магнитски” за санкции при сериозни нарушения на човешките права. Във връзка с тежката медийна зависимост и 111-тото място на страната ни по свобода на словото ще настоявам за създаването на специални постове на медиен омбудсман за Европейския съюз и България, както и за годишен доклад относно спазването на свободата на словото във всички държави-членки. Ще изисквам да бъде създадено общностно законодателство в областта на труда и социалната политика, за да имаме социална защита, равни права за равен труд, общи принципи за определяне на минималната заплата и пенсия, както и спешни мерки за справяне с демографската криза. Ще подкрепя въвеждането на електронно здравеопазване и електронни здравни карти за всички граждани. В областта на образованието ще се боря за въвеждането на програми за обучение по гражданска активност и медийна грамотност в целия съюз. В областта на околната среда ще подкрепя създаването на Европейска климатична банка, която да финансира прехода към зелена икономика. Сред целите ми са усъвършенстване на мрежата за мониторинг на качеството на въздуха, общи правила за градоустройство и интерактивно градско планиране, чрез изграждането на учещи се мрежи. Ще работя за разрастване на механизмите за директна демокрация. Въвеждане на европейски референдуми. Ще бъда активен участник в Европейските граждански инициативи и ще насърчавам хората да подкрепят добрите инициативи, насочени към създаването на ново общностно законодателство, там където все още няма такова.

На какъв резултат се надявате?
Вярвам, че гласовете за мен ще бъдат достатъчно, за да вляза в Европейския парламент и да изпълня своята мисия.

Защо смятате, че сте по-добри от останалите независими кандидати. А от партийните листи и водачи?
Притежавам лидерски качества и харизма, които ще ми помогнат в борбата за справедливост, която искам да водя в Европейския съюз и България. От независимите кандидати на експертно ниво е възможно да има по-добре подготвени от мен, но никой от тях не е толкова смел и свързан с обикновените хора, никой не се е застъпвал за обикновения човек така, както аз го направих. През цялото ми управление като кмет на “Младост” бях близо до хората, “Младост” бе единственият район на София с удължено работно време на администрацията. С екипа ми постоянно инициирахме граждански активности, сред които подписка за референдум, под която се подписаха над 14 000 граждани. С работата си адресирахме щети за над 170 млн. лв. Смела и решителна съм, а освен това вече нямам какво да губя – заплатих с всичко, което притежавам, за правото да изпълним гражданската мисия да спрем презастрояването и да направим кварталите зелени и удобни за хората. Изключително мотивирана съм да се боря за справедливост. Колкото до партийните кандидати – техните качества нямат никакво значение, защото са безгласни представители, без собствена воля и мнение – проводници на партийни интереси.

Обръщам се към будните хора, критично мислещите българи – ако не се чувствате парламентарно представени, гласувайте за независим кандидат. Ако искате мафията да спре да върши безчинства –
изберете мен!

Моята кауза няма алтернатива за тази цел.
Десислава Иванчева

/за повече информация и дарения за кампанията на Десислава Иванчева/

Минчо Христов Куминев – №15

Представете се с няколко думи.
Казвам се Минчо Христов Куминев и съм роден през 1962 г. в София. Преподавател в Техническия университет, магистър по история от Хаванския университет, специализирал в университета на Сао Пауло, в Колумбийския университет и в Института за изследване на сигурността в Париж. Автор съм на десетки научни публикации и три книги в областта на националната сигурност и борбата с корупцията. Независим депутат в 40-то Народно събрание.. Заедно със Стела Банкова съм вносител на над 100 закона – за увеличение на пенсиите, за премахване на партийната субсидия, отмяна на депутатския имунитет, премахване на доплащането в болниците, ревизия на приватизационните сделки. През 2006 година предложих и беше забранена със закон „такса електромер“, като досега са спестени над 720 лева на всяко българско семейство. През 2008-ма година Народното събрание прие предложението ми за мораториум върху застрояването в междублоковите пространства. Водещ на предаването „Премълчани истини“ по телевизия „Евроком“

Защо се включвате в кампанията? Какви са основните ви цели?
Според мен големият проблем в българската политика е, че с пропорционалните листи влизат не народни, а партийни представители. Те са готови да гласуват всичко, което партийното им ръководство нареди. Мисля, че е време е да променим това. Затова се кандидатирам като непартиен мажоритарен кандидат, който не се крие зад партийни листи. Излизам с името и делата си. Нека този път хората имат реален избор. Веднага след евроизборите ще започнем организирането на едно ново Движение на непартийните кандидати, което да се опита да вкара в местната власт и бъдещия парламент не партийни послушковци, а съветници и депутати със собствени позиции и морал. Представители, които да защитават не партийните централи и техните спонсори, а онези, които реално са ги избрали.

Кои ще бъдат вашите приоритети, ако станете член на ЕП?
Основните проблеми в България са мизерните доходи – пенсии и заплати, недостъпното здравеопазване, жестоката битова престъпност и кражбите на политиците. Затова от години предлагам да бъде приета минимална европейска пенсия и минимална заплата за целия Европейски съюз. Скандално е, че в три пъти по-бедната от нас Македония минималната пенсия е 420 лева – два пъти по-висока от тази в България. Второто, което бих предложил това е да се забрани доплащането в болниците и да се въведе единна електронна здравна карта, която ще прекрати кражбите и източването на здравната каса. Третото, което ще предложа, това е единен европейски стандарт на храните и пълна забрана на хидрогенираните мазнини, които са причина номер едно за инфаркти и инсулти в България. Най-отвратителното е, че у нас престъпници слагат тези отрови дори в детските храни и сладкиши.

На какъв резултат се надявате?
Както виждате – излизам с лицето и делата си. Мисля, че времето на анонимните партийни кандидати, които се крият в партийните листи изтича. Ще успеем, ако хората престанат да вярват на лъжите на партийните централи и социолозите и разберат, че само от техният глас зависи  резултата от изборите. Погледнете опорните точки на ръководството на БСП: Те казват, че всеки глас, даден за независими кандидати е глас в подкрепа на статуквото и само те можели да предизвикат предсрочни избори. Аз обаче бих запитал защо БСП не организира тези 70 000 човека, които бяха на Бузлуджа да дойдат в София пред Министерски съвет? Ако това стане правителството на ГЕРБ ще подаде оставка в същия ден. Доста ми е обидно когато някой твърди, че Сергей Станишев, който управлява 4 години заедно с ДПС и НДСВ, който премахна необлагаемия минимум и който въведе престъпния плосък данък е носител на промяната. Нали помните, че Станишев  назначи Пеевски за шеф на ДАНС и лобира активно за скандалната Истанбулска конвенция и за санкциите срещу Русия? Същите опорни точки използват и от ГЕРБ – ако не гласувате за нас – ще дойде БСП. Как да приема лицето Александър Йорданов с неговата злобна русофобия? Прави ли ви впечатление, че в скандала с апартаментите и къщите за гости фигурират солидарно представители и на ГЕРБ, и на БСП?

Защо смятате, че сте по-добър от останалите независими кандидати. А от партийните листи и водачи?
Нека хората сами преценят кой е по-добър. Аз излизам на тези избори с гордо вдигната глава, защото всичко онова, което говоря сега, съм го предлагал  и в българския парламент като независим народен представител. Нямам фирми, не съм участвал в приватизационни далавери, отказахме със Стела Банкова да получаваме партийна субсидия, живея в наследствения апартамент на родителите ми и карам 25-годишен автомобил. Определено съм щастлив човек, защото в Куба съм научил, че основното в живота са приятелите, а не парите. Ние нарочно няма да обявяваме сметка за набиране на средства, защото искаме да докажем, че принципите и идеите са по-силни от парите. Ако някой иска да ни помогне – нека споделя предизборния клип от моята фейсбук страница или тази на „Премълчани истини“. Това ще е огромна помощ за нас.

Аз съм непартийният кандидат. Сърдечно благодаря на всички, които ме подкрепят. Ако бъда избран в Европейския парламент ще защитавам интересите на онези, които са ме избрали, а не на определена партия или някакво абстрактно „европейско политическо семейство“. Ужасен съм от заявленията на кандидати  на ГЕРБ и БСП, че те се чувстват първо европейци, а после българи. Ще се боря срещу Истанбулската конвенция и опитите да внушат на нашите деца, че съществува някакъв трети пол.
Минчо Христов

/за повече информация и дарения за кампанията на Минчо Христов/

Христо Симеонов Симеонов – №25

Представете се с няколко думи.
Роден съм в град Бургас на 23.12.1963 година. Семеен съм. Имам син. От 1990 г. се занимавам основно с преподавателска дейност в гр. Бургас. От 1991 г. съм учител в АЕГ „Гео Милев“. Девет години бях и заместник –директор в гимназията. Притежавам квалификации по училищна медиация и управление на конфликти. Работил съм и като моторист първа степен на риболовните траулери на ДП „Океански риболов“, като туристически представител, управител на магазин, продавач-консултант в автоцентър и др. С ръцете и ума си мога да правя всичко – като се започне от двигатели и механизми, премине се през ВиК инсталации и се стигне до окачени конструкции и разнообразие от монтажни дейности. На моята страница http://hristosimeonov.eu можете подробно да се запознаете с моята биография и CV.

Защо се включвате в кампанията?
Предизвикаха ме учениците ми. Преподавам предмети като „Философия“, „Етика и право“, „Свят и личност“. От 5 години съм един от ръководителите  на клуб „Дебати и ораторско изкуство“  в АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас. Водих клуб „Посланици на Европейския парламент“ по програма на Информационното бюро на ЕП в София. Европейската тематика присъства в работата ми с учениците непрекъснато. Благодарение на това спечелихме право за участие в Евроскола и бяхме с 24 ученици на 17 януари 2017 г. на еднодневна сесия в Страсбург. Бях определен от Информационното бюро на ЕП в София за обучение, което се проведе в сградата на ЕП в Брюксел през април 2018 г. Учениците ми в неформален диалог ми казаха: „Г-не стига сте критикували, вземете и направете нещо“. Съгласих се, че за да има промяна се изисква участие. И ето ме–кандидат за изборите. Защо независим ли? Защото не обичам да се подчинявам на партийни „мантри“ (парадигми) и йерархия.

Какви са основните ви цели?
Една е успешната формула за бъдещия просперитет на ЕС: Образование + регионално развитие + интелигентен растеж = на сигурност и благоденствие в ЕС. Европейските институции и особено ЕК и ЕП в последните години осъзнаха важността на образованието, иновациите  и развитието на регионите за просперитета на ЕС. Затова и бюджетът на ЕС е увеличен именно в тези посоки. Моята основна цел (ако бъда избран)  е да се преборя с помощта на новите членове на ЕП за едно ново равнище на организация на управлението на ЕС – управление подчинено на теориите за Доброто управление и  Устойчивото развитие. Време е науката на управлението да намери своето място в политиката. Искам да  работя в две комисии – Комисията за култура и образование и комисията за развитие на регионите. Мисля, че в тези сфери бих бил най-полезен като знания и опит.

Кои ще бъдат вашите приоритети, ако станете член на ЕП?
Образование + регионално развитие + интелигентен растеж = на сигурност и благоденствие в ЕС

На какъв резултат се надявате?
Предвид предварителните прогнози ще са необходими 5,8% за да бъда избран. От гласували 3000000 души това са 180 000. Средствата, с които разполагам за представяне на моите идеи, едва ли са достатъчни. Освен това сме в конкурентна борба с ловки противници каквито са регистрираните партии и коалиции. Има и едни млади хора, на които се възхищавам, че се опитват да влязат в политиката и да се преборят за по-добър живот на всички ни в ЕС. За мен е чест да се срещна с умни и изпълнени с идеи хора в предстоящи дебат. От моето участие в предизборния процес ще спечелят всички, дори само заради това, че ще сборим идеи в публичното пространство. Политиката е мястото където се сблъскват и отстояват интересите на обществените групи. Доколкото никой не знае абсолютната рецепта за успешното развитие, хората чрез своя вот на изборите участват в определянето на „пътя“. И, ако сте гледали филма „Влюбеният Шекспир“, „Накрая нещата винаги се подреждат“.

Защо смятате, че сте по-добри от останалите независими кандидати?
Не смятам, че съм по-добър. Конкуренцията трябва да се уважава. Избирателят ще реши кой е по-добрият „играч“. Аз смятам да представя себе си в най-добрата светлина. Времето и късметът ще покажат дали ще успея.

Искрен съм, образован съм, имам идеи. Владея изкуството на управлението на хора, на воденето на преговори и решаването на конфликти. Вярвам, че Европейският съюз е единствената положителна възможност за развитие на България на  дадения момент. За да има промяна трябва да участваме. Аз участвам със своите идеи.
Христо Симеонов

/за повече информация и дарения за кампанията на Христо Симеонов/

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар