Граждани демонстрираха против агресията срещу Сирия (снимки и видео)

Скромна демонстрация пред Министерския съвет се обяви в подкрепа на сирийския президент и срещу военната намесата на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия

Няколко десетки граждани се събраха пред сградата на Министерския съвет в София в протест срещу ударите на САЩ, Великобритания и Франция над Сирия. Организаторите на мероприятието бяха от партията на Велизар Енчев „Българска пролет“, които всяка сряда по това време протестират на това място срещу кабинета „Борисов 3“ и сделката за ЧЕЗ.

Под прозорците на властта дойдоха някои представители на сирийската общност в България, които подкрепят президента на родината си Башар Асад. Български, сирийски и руски знамена се развяваха по време на протеста, а сред изказванията личаха най-вече антиамерикански слогани.

„Нека заедно осъдим военната агресия, нека България покаже, че е срещу войната. Нямаме право да сме безразлични. Длъжни сме да направим всичко в човешките си сили, за да предотвратим войната, докато още е възможно“, посочват организаторите в официалното съобщение за протеста в социалните мрежи.

В петък се планира продължение на протеста пред Посолството на САЩ в столицата, обявиха организаторите. На няколко пъти участниците в демонстрацията настояха, че САЩ трябва да престанат да се държат като световен жандарм и да се опитват да моделират по свой модел и спрямо своите интересни различни страни по цялото земно кълбо. На техните намеси и на намесите на други държави с колонизаторско минало и настояще се дължат кризите по света, бежанците и войните, коментираха те.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар