Фотогалерия: Шествие „Пирин е национален парк, а не коледен подарък за Юлен“

Снимка: Барикада

Шествие премина по столичния булевард „Витоша“ и завърши пред Министерски съвет в сряда вечер. Протестиращите се обявиха срещу лансираната от управляващите идея за промяна на концесионния договор за ски-зоната на Пирин на „Юлен АД“, която цели да узакони със задна дата отдавна констатираните нарушения на концесията от страна на фирмата. Решението бе отложено от страна на МОСВ за следващото заседание на МС, но това не разколеба около хиляда души, които взеха участие в шествието, организирано от екологичната коалиция „За да остане природа в България“.

Природозащитниците протестираха и срещу поредния опит да се прокара нов план за управление на защитената от ЮНЕСКО територия, който допуска значително по-сериозна човешка намеса в национален парк „Пирин“, включително чрез изграждане на нови ски-зони и втори кабинков лифт в зоната на резерват „Баюви дупки-Джинджирица“.

Ивайло Атанасов

Завършва математическа гимназия в гр. Кюстендил и следва философия в СУ. Изследователските му интереси са насочени към класическия либерализъм и политическа икономия, френски и немски материализъм, теория и историята на науката и др. Работи върху дисертация, изследваща представите за произхода на властта на английските философи от зората на капитализма. Публикува политически анализи в периодичния печат. През учебната 2015/16 година преподава Философски цикъл в професионална гимназия в Разград. Междувременно става ултрамаратонец и през 2016 г. печели Обиколката на Витоша.

Оставете коментар