В категории:Плюс-минус

Алтернативен факт: Радан Кънев наистина наложил ветото върху Закона за концесиите

“Поставиха ни пред свършен факт. Не знаем как, но Радан Кънев действително се е промъкнал в сградата на „Дондуков“ 2 и е натиснал вето-бутона под бюрото на президента” – обясни източник от президентството

Вчера лидерът на новата надпартийна платформа “Хаштаг Нова Република” Радан Кънев беше несправедливо затрупан с иронични коментари, след като обяви наложеното върху Закона за концесиите вето за “нова победа” на надпартията му.

Източник: Twitter

Днес източник от „Дондуков“ 2, пожелал да запази анонимност, съобщи за медиите, че заслугата за ветото наистина не е на президента Румен Радев и множеството граждански организации, които се обърнаха към него и дори демонстрираха пред президентството с призив да спре закона. В действителност Радан Кънев не само изпратил писмо, но се промъкнал в офиса на Радев, за да вземе нещата в свои ръце. След като ветото било наложено, новият президент нямал никакъв избор освен да насрочи спешна среща с медиите, на която да обяви “решението” си.

“Поставиха ни пред свършен факт. Не знаем как, но Радан Кънев действително се е промъкнал в сградата на „Дондуков“ 2 и е натиснал вето-бутона под бюрото на президента” – обясни Източникът. Такъв бутон бил монтиран по настояване на предишния президент на мястото на паник-бутона, за да може да го натиска, когато разбере, че към офиса му се е запътила евроатлантическа делегация. “Президентът държеше да взима решенията си самостоятелно, затова натискаше вето-бутона преди да се е срещнал с партьорите ни” – допълни той.

По всичко личи, че Радан Кънев е използвал тайни тунели, които са известни само на десниците от жълтите павета и въпреки усилията на охраната, досега не са открити. Началникът на НСО се оплака, че са имали същия проблем през декември: “Спомнете си как бивши съпартийци на господин Кънев се промъкнаха в президентството и отмъкнаха третия проучвателен мандат за съставяне на правителство”. След това президентът Плевнелиев бил принуден да ги помоли да се върнат с мандата, за да се направят снимки на „връчването“ му.

Източник: Twitter

Помолен да коментира случая пред медиите, Радан Кънев заяви, че е най-разпознаваемият политик от жълтите павета. На въпрос на журналист колко е часът, надпартийният лидер отговори: “Засега не планирам да стартирам нов десен проект, но безспорно има нужда от такъв.”

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар