В категории:Информации / Общество / Свят

Ню Йорк: Мъж дарява сладолед за знание

Продавачът на ледена сладост Джеймс Караянис съжалявал, че децата от по-бедните квартали не можели да си позволят лакомството и затова започнал да им го дава в замяна на верен отговор по история или математика. Сега той предава нататък благотворителността по един наистина вкусен начин.

Сладолед срещу знание
Сладолед срещу знание

Джеймс Караянис не е като повечето активисти. Той не прекарва дните си в доброволчеството сред приюти за животни или безплатни клиники. Вместо това вдъхновява деца и възрастни всеки ден с уникалния си благотворителен подход.

Сладоледаджията, както го наричат, може да бъде открит на улиците в Бъфало, Ню Йорк, където продава замразени лакомства за 1 долар. Той вече се е прочул с това, че връчва безплатен сладолед на всяко дете, което му отговори на някой обикновен въпрос по математика или история. Решил да прибегне към този стимул, защото му било неприятно, че децата от по-бедните квартали рядко могат да си позволят глезотиите.

Караянис нямал представа, че усилията му ще привлекат внимание в цялата страна и подкрепа от други хора, но това точно се случва. След като „Бъфало Нюз“ сподели похвалната му филантропия, неговата история се разпространи лавинообразно в Reddit и новинарските станции от цялата страна започнаха да се свързват с него.

Хората започнали да му изпращат пари, за да плати за лакомствата, които Сладоледаджията раздава. Досега е събрал над 6000 долара – много повече от 400-500 долара, на колкото се надявал отначало.

Караянис каза за медиите: „Страх ме е да повярвам. Толкова много сладолед мога да даря с тези пари“.

От признателност към всеотдайните дарители Сладоледаджията помолил децата, които получили безплатни лакомства, да напишат благодарствени писма. Караянис възнамерява да използва всеки заделен долар за младежките програми в общността.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар