В категории:България / Видео / Мултимедия

Бдение в памет на Виктория Маринова (снимки и видео)

След мълчаливото бдение множеството блокира булеварда пред Съдебната палата със скандирания за „Справедливост“ и „Оставка“

Снимка: Барикада

Бдение в памет на журналистката Виктория Маринова събра над хиляда души на площада край църквата „Света Неделя“ в София. Подобни събития се проведоха в Плевен, Стара Загора и Русе, където бе извършено жестокото убийството, което привлече международното внимание върху сигурността на журналистите и жените като цяло в България.

След като паметта на журналистката от русенската телевизия TVN бе почетена с мълчаливо бдение, множеството се насочи към Съдебната палата, като движението по бул. „Витоша“ пред нея бе спряно. Призивът на организаторите за международно разследване и бързо разкриване на извършителите бе последван от викове за „справедливост“ и „оставка“ на правителството:

Повече снимки от събитието вижте в галерията:

Ивайло Атанасов

Завършва математическа гимназия в гр. Кюстендил и следва философия в СУ. Изследователските му интереси са насочени към класическия либерализъм и политическа икономия, френски и немски материализъм, теория и историята на науката и др. Работи върху дисертация, изследваща представите за произхода на властта на английските философи от зората на капитализма. Публикува политически анализи в периодичния печат. През учебната 2015/16 година преподава Философски цикъл в професионална гимназия в Разград. Междувременно става ултрамаратонец и през 2016 г. печели Обиколката на Витоша.

Оставете коментар