Фотогалерия: Шествие „Пирин е национален парк, а не коледен подарък за Юлен“

Снимка: Барикада

Шествие премина по столичния булевард „Витоша“ и завърши пред Министерски съвет в сряда вечер. Протестиращите се обявиха срещу лансираната от управляващите идея за промяна на концесионния договор за ски-зоната на Пирин на „Юлен АД“, която цели да узакони със задна дата отдавна констатираните нарушения на концесията от страна на фирмата. Решението бе отложено от страна на МОСВ за следващото заседание на МС, но това не разколеба около хиляда души, които взеха участие в шествието, организирано от екологичната коалиция „За да остане природа в България“.

Природозащитниците протестираха и срещу поредния опит да се прокара нов план за управление на защитената от ЮНЕСКО територия, който допуска значително по-сериозна човешка намеса в национален парк „Пирин“, включително чрез изграждане на нови ски-зони и втори кабинков лифт в зоната на резерват „Баюви дупки-Джинджирица“.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар