В категории:България

Пеевски остава български депутат, няма да ходи в Брюксел

Делян Пеевски обяви пред медиите, че остава народен представител в българското Народно събрание и няма да става евродепутат

Снимка: Пресцентър на ДПС

Делян Пеевски няма да бъде евродепутат. Това обяви самият той на брифинг в Народното събрание, където се появи за първи път от много време насам, въпреки че е действащ народен представител от ДПС.

Пеевски застана пред медиите заедно с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, който също потвърди, че няма да ходи в Брюксел, както вече беше обявил.

Така евродепутати от ДПС ще бъдат Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Али-Вели.

„Затова ви казах – и тука ми харесва“, каза Делян Пеевски, визирайки изказването си пред медии минути след гласуването си на 26-ти май.

„Как какво ме води насам – идвам на работа! Какъв изненадващ въпрос от вас – „какво правите тук?“. Аз съм избран народен представител, тука съм. Аз си ходя в районите и работя, това е важното за хората. Не смятам, че е само работата в Народното събрание“, каза Пеевски. „Ако не питате защо не идвам, може и да идвам“, добави той във видимо добро настроение в отговор на журналистически въпроси относно неговата активност като български депутат.

„Тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите слуги Радан Кънев и Христо Иванов. АЛДЕ никога не е имала обструкции“, коментира още Пеевски относно твърденията, че семейството на либералите в ЕС има обструкции към неговата кандидатура.

„Хората не ги подвеждаме, пращаме хубави млади хора в европарламента, ние сме затова, затова толкова години сме в ДПС“, добави той в отговора на въпроса дали не подвежда хората, като за втори път се кандидатира за евродепутат, но не става такъв.

Карадайъ добави, че има много важни въпроси за решаване в България, заради което двамата с Пеевски остават да работят тук. Журналистите обаче не получиха отговор на въпроса кои са законопроектите, с които двамата ще се занимаят в близкото бъдеще.

Видео:

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар