В категории:Рикошет

За рейтинга на един полицай

Всички политици с падащ рейтинг си приличат, но всеки е нещастен по своему

Бойко Борисов като главен секретар на МВР. Снимка: epicenter.bg

Образът на „Бойко – Строителя“ се разпада, а каменните блокове по ремонтирания „Граф Игнатиев“ са надгробните му плочи.

Ролята на „Международния фактор“ приключи още при опитите за „селфи“ в ООН на фона на Тръмп.

„Загриженият за бедните“ – тази роля може да носи рейтинг, но Борисов осъзнава, че не я разбира, не му идва отвътре, затова и не е влизал в образ.

Какво остава още? Само едно: завръщане към класиката. Римейк на „Нощният пазач“, „Полицаят“ и „Генералът“ – ситкомите, които вечер влизаха в дома на всяко семейство, а рейтингът на главния герой цепеше мрака. Златните 2001-2005 години, в които социолози всяка седмица замерваха доверието към Главния секретар на МВР, а репортерки – бицепса му.

Представяте ли си Тереза Мей да отскача до „Скотланд Ярд“, преди да събере министрите на „Даунинг стрийт“?  Или Меркел, Марон и Санчес да откриват заседания на правителствата с новини от криминалните хроники? Сещам се само за двама държавни или правителствени ръководители, които могат да го направят. Ердоган – ако е замислил нещо извънредно. И Борисов, ако доверието в правителството му е паднало до 28%.

А иначе – поздравления за вчерашната акция на МВР, при която бяха разбити незаконни складове с оръжие. Както разбрахме от думите на премиера („…една част сме си я платили като контролирана доставка“), той през цялото време е бил запознат с хода на операцията. Интересно дали е също толкова в час с детайли от дебатите за определяне размера на минималната заплата, гарантирания минимален доход или на помощите за хора с увреждания („…да го решават този въпрос, за да ми се махне от главата“)?

Да, случаят не е маловажен, оръжието можеше да стигне до всяка точка на света, за да захрани световния тероризъм. И това щеше да е трагедия. Но къде ли отива продукцията, с която снабдяваме водещия ни външнотърговски партньор Саудитска Арабия? Министър-председателят със сигурност би предпочел и подобни въпроси да му се махнат от главата…

Ако перефразираме класиката – всички политици по света с падащ рейтинг си приличат, но всеки е нещастен по своему.

Министър-председателят на България изглежда нещастен, защото му липсват шапката на Los Angelis police department (LAPD) и черния шлифер с патлака под него.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар