В категории:Плюс-минус

Джамбазки търсел терористите, ритнали стола на Симеонов

„Барикада“ предлага сатиричен преглед на актуалните новини в своята рубрика „Плюс-минус“. В новия епизод – защо Ангел Джамбазки се разхождал с пистолет, как посрещнал новината Волен Сидеров и повече за реакцията на Бойко Борисов, Владислав Горанов и други

Евродепутатът Ангел Джамбазки е имал напълно легитимна и основателна причина да се разхожда из софийското летище със зареден пистолет, научи Порталът за лъжи и измами на коалиционните царе, накратко ПЛИКЦ.

Консерватор №2 в света (след Николай Бареков) всъщност е бил натоварен с важна мисия: да издири терористите, които според бившия вицепремиер Валери Симеонов в момента развалят кефа на управляващите, като им се мяркат пред очите.

„Аз патриот и войвода ли съм, или някакъв пишман патриотар?! Намирам ги и ги разстрелвам на място като акт на самозащита, преди да са свалили още някой наш от удобния му стол“, заявява Джамбазки пред изданието и допълва: „Заради една глупост падна Валери, а аз всеки ден плямпам подобни. Ако ме изгонят от Брюксел, как ще ги плюя по цял ден, докато си взимам заплатката?“.

От своя страна Симеонов бил доволен, че някой разумен човек като Джамбазки се е заел със задачата, тъй като другото предложение било това да стори Волен Сидеров. „Волен също има патлак и се разхожда с него, но той ще вземе да гръмне и някой от нас“, прецизно анализирали коалиционните партньори, докато в този момент Волен се биел с произволни граждани по софийските кръчми.

Известно колебание внесло изказването на Джамбазки пред медиите, че „патриотите“ са ненормални, но след кратък размисъл същите установили, че каквото и да се случи, важното e сега да не пускат кокала, тъй като се очертава да им е за последно.

Разбира се, новината не била посрещната добре от лидера на „Атака“, когато все пак изтрезнял и научил за решението. „Аз когато съм замерял с кюфтета и съм се бил храбро по самолети и летища, Джамбазки още ми беше пръв почитател и ме гледаше с възхита по митингите. Пак ме копира, както цял живот“, възкликнал съпругът на Деница Гаджева и отишъл да посвири на барабани с Гери-Никол.

След като Джамбазки бил бързо разконспириран от соросоидните летищни власти и униформени културни марксисти, Сидеров доволно потрил ръце. „Поне един полицай да беше набил. Аз го направих поне три пъти, а накрая се разминах, като се договорих с Бойко Борисов, който иначе няма никакво влияние в съдебната система“, смеел се Волен.

Най-притеснен бил именно премиерът Борисов, който веднага изпратил Цветан Цветанов да обикаля телевизионните студия с два листа с графики за икономическия растеж, за да отклони вниманието. „ЕС дава на държавите да имат ставки от 20%, 9% и 0% за ДДС. Ние имаме 20%, тоест най-ниските“, показал математически умения премиерът, когато заръчвал на Цветанов какво да говори.

Случило се също така, че сутрешните, обедните, следобедните, вечерните и среднощните блокове на БНТ, бТВ, „Нова телевизия“, „България он еър“, ТВ Европа и няколко други телевизии пък проявили изненадващ и внезапен интерес към Георги Харизанов, който съвсем случайно ги обиколил като независим коментатор веднага след гастрола на Цветанов.

Доволен останал и Владислав Горанов, за когото не останало телевизионно време и не му се наложило да обяснява защо живее в огромен апартамент, предоставен от Кирил Домусчиев. „Ние летяхме трибуна да му откриваме на стадиона, защитаваме интересите на едрия бизнес всеки ден, а те за един апартамент се хванали. Цветанов има шест!“, ядосвал се финансовият министър, докато брои спестените милиони в банковата си сметка и се присмива на онези, които не били спестили нищо.

В крайна сметка терористи и нередности не били открити, „патриотите“ и ГЕРБ обвинили ромите, бежанците, комунистите и Сергей Станишев за всички проблеми, а от Българското либертарианско общество коментирали лаконично, че данъците са кражба.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар