В категории:България / Мултимедия

Фотогалерия: Напрежение пред Столична община за ремонта на „Графа“

Веднага след това представители на БСП и ГЕРБ влязоха в конфронтация по време на изнесена пресконференция на самата строителна площадка

Протест пред Столична община
Снимка: Барикада

Граждани и представители на опозицията в Столичния общински съвет се събраха на протест пред сградата на общината на „Московска“. Демонстрацията, която събра около 150 души, въпреки че се проведе на обяд в работен ден, продължи повече от час, като протестиращите скандираха „Оставка!“ и „Мафия“.

Представители на „Спаси София“ обърнаха внимание на твърденията на съветниците от ГЕРБ, че е рано да се говори за качеството на ремонта, тъй като още не е завършен, като препоръчаха на журналистите да видят вече напълно завършените ремонти на бул. „Витоша“ и пространството около „Руски паметник“.

На протеста присъстваха и общински съветници от „Политическа група 5“ и БСП, както и политици от извънпарламентарната опозиция:

Веднага след протеста съветниците от БСП свикаха пресконференция на входа на ул. „Граф Игнатиев“ при площад „Гарибалди“, където паветата, предизвикали скандала от последните дни, вече се пренареждаха. Калоян Паргов подчерта, че не искат оставката на заместник кмета по транспорта Евгени Крусев, нито на други „буфери и бушони“, а на кмета Йорданка Фандъкова.

Конференцията обаче бе прекъсната от представители на ГЕРБ, начело с депутата Тома Биков и председателя на СОС Елен Герджиков, които раздадоха на журналистите снимка на улицата отпреди ремонта в подкрепа на тезата си, че след ремонта ще изглежда по-добре. Те обявиха, че протестът пред сградата на Столична община е на „хората от ДСБ и Да, България“.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар