В категории:Общество

Филмът „Лицата на Венецуела” на Къдринка Къдринова ще бъде представен в СБЖ

На 6 юни от 11:00 ч. в сградата на СБЖ специалната пратеничка на „Барикада” на неотдавнашните венецуелски избори за президент ще разкаже преки впечатления от двете си пътувания в латиноамериканската страна

Филмът "Лицата на Венецуела" ще бъде представен в СБЖ на 6 юни от 11.00 часа
Филмът „Лицата на Венецуела“ ще бъде представен в СБЖ на 6 юни от 11.00 часа

Какво е положението във Венецуела и как преминаха президентските избори там на 20 май т.г.? Преки впечатления за това ще сподели на 6 юни, сряда, от 11.00 часа в Клуба на журналиста в Съюза на българските журналисти (ул. „Граф Игнатиев” 4, етаж 1) единственият български журналист, бил на мястото на събитието – специалната пратеничка на „Барикада” Къдринка Къдринова. Тя бе поканена като един от стотиците международни наблюдатели от министерството на външните работи на Венецуела. Къдринка Къдринова е международен коментатор в аналитичния портал „Барикада”, председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България и отговорен редактор на сайта на СБЖ.

Тя ще представи свой кратък видеорепортаж от деня на гласуването за нов венецуелски президент – 20 май. Видеоматериалът, подробен текстови репортаж за събитието, както и блиц-интервюта на авторката с бившите президенти на Еквадор и Хондурас, които също бяха наблюдатели на изборите, вече са публикувани в „Барикада”.

На презентацията в СБЖ на 06.06.2018 г. също така ще бъде представен 49-минутния документален филм на Къдринова „Лицата на Венецуела”, завършен по-рано тази година. Филмът представя широка панорама на актуалната обстановка в латиноамериканската страна плюс исторически препратки и преки репортажни свидетелства на авторката от участието ѝ в Световния диалог за мир „Всички сме Венецуела” в Каракас през септември 2017 г. Филмът е достъпен за всички интересуващи се в сайта на „Барикада”.

На срещата в СБЖ на 06.06.2018 г. ще присъства и посланикът на Венецуела у нас Н. Пр. Ориета Капони.

Срещата е открита за всички интересуващи се. Поканени са и всички медии.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар