В категории:България

Фотогалерия: Протест за Пирин посрещна участниците в КСНС

Снимка: Барикада

„Протест за Пирин и България“ се проведе за 17-ти път през последните четири месеца в София. Този път за демонстрацията бе избран необичаен час в ранния следобед, така че тя да съвпадне с началото на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.

Съветът се провежда в работно време, но това не попречи на няколко десетки граждани да посрещат участниците в него с вече традиционните скандирания „Оставка“, „Мафия“ и „Пирин не е баница“. Основното искане на протеста, организиран от екологичната коалиция „За да остане природа в България“, е за отмяна на правителственото решение за промени в плана за управление на Национален парк „Пирин“, взето на 28 декември м.г.

Освен това се искат оставките на министъра на околната среда Нено Димов и вицепремиера Валери Симеонов, които са най-активните поддръжници на промените, допускащи разширяване на ски зоната в националния парк и на зоната, в която е разрешено строителството. По-късно през деня протести за Пирин ще се проведат и в Пловдив, Благоевград, Сливен и Виена.

 

 

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар