В категории:България

КОЙ сля ДПС и „патриотите”

Кадри на ДПС и лично на Делян Пеевски влязоха в правителството. Да не би „Атака” да е дадена на концесия?

Месец след старта на новото правителство един факт бие на очи. Той е, че откровени кадри на ДПС и лично на Делян Пеевски влязоха във властта. И него чрез кого да е, а от квотата на т.нар. обединени патриоти.

Волен Сидеров е твърде любопитен кадровик. Снимка: ,Барикада“

За министъра на икономиката Емил Караниколов, предложен от „Атака”, се писа доста. Той е човекът, който в първия мандат на ГЕРБ като шеф на Агенцията по приватизация раздържави ,,Булгартабак” и други апетитни активи. В услуга на КОЙ точно кръг бяха сделките няма да припомняме, известно е. Шуми се в последните дни и около бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, също много близък до този обръч. Той не влезе директно във властта, а стана национален координатор на „Атака”.

В правителството на по-ниски нива обаче има още назначения, подобни на Караниколов, пак по предложение на т.нар. патриоти. Около тях много-много не се говори. Но са

все в апетитни сфери, където се управляват и разпределят доста пари.

Атанас Добрев. Снимка: Сайт на Министерство на земеделието и храните.

Така например зам.-министър на земеделието стана Атанас Добрев. Син е на публициста и бивш депутат от БСП Чавдар Добрев, брат на червената функционерка Ваня Добрева. Но не това е връзката му с БСП – бил е член на Националния съвет на партията. В края на мандата на правителството на Орешарски за кратко оглави фонд „Земеделие”, а при ,,Борисов 2” продължи да работи в структурата на фонда. И в БСП, и в останалите партии се знае, че Добрев в момента е най-близо до ДПС. Днес той е предложен от националистите. Впрочем в сектора има още кадри на ДПС. Зам.-шеф на фонд „Земеделие” е Атидже Алиева-Вели, издигната в кариерата от Добрев при мандата на Орешарски. Друг подобен кадър е пазарджиклийката Лозана Василева (официално от ГЕРБ), зам.-министър на земеделието.

Атидже Алиева-Вели. Снимка: Сайт на Държавен фонд ,,Земеделие“

От квотата на националистите в правителството е и Бойко Атанасов. До вчера бе шеф на НАП, вече е зам.-министър на финансите. Кариерата му тръгва нагоре при финансовия министър Пламен Орешарски в мандата на тройната коалиция, харесван е и от ГЕРБ, като при премиерстването на Орешарски и втория кабинет на Борисов оглавяваше приходната агенция. През 2014 г. медиите подробно разказваха истории как Делян Пеевски е разпънал чадър и не дава Атанасов да не бъде пипан за нищо.

Областен управител на София – град по предложение на „Атака“ стана бившият ѝ депутат и общински съветник Николай Пехливанов. Той е строителен предприемач, който в качеството на народен представител през 2012 г. издигна за член на ВСС Ясен Тодоров, един от най-близките на Сотир Цацаров прокурори.

Както се вижда, най-гостоприемна от трите националистически партии за кадрите на ДПС е „Атака”. Да не би формацията да е дадена на концесия? В първите дни след съставянето на правителството се коментираше, че „патриотите“ нямат кадри и поради тази причина са се „разтворили“ към кой както дойде… Пълни глупости – не към „кой както дойде“, а към точно определен КОЙ. Впрочем

медиите на Пеевски тези дни са се втурнали да правят магистрални човешки” интервюта

Бойко Атанасов. Снимка: Сайт на Министерство на фанансите

със Сидеров, разказват какъв добър баща и съгражданин на всички нас е той, колко неправилен е досегашният му публичен образ. По сходен начин се отнасят и с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Накрая малко сълза и смях. Светлозар Лазаров, бивш главен секретар на МВР, новоизпечен русофил и български патриот: „Нека да се върнем към вярата, към патриотизма, към изконните семейни ценности, към трудолюбие. Защо не говорим за вероучение, а ще говорим за гей-бракове… Кръгът КОЙ? Какъв е този кръг? Кой ни приписва?

Кое е гражданското общество? Това, което прави гей парадите, иска да се узаконят гей браковете.

Гражданското общество е по малките населени места, в заводите, фабриките, това което излезе оня ден на 9 май в Безсмъртния полк. Защо трябва 100-200 300 души на жълтите павета да си присвояват, че са гражданско общество?“ (bTV).

Заглавието на тази статия завършва без въпросителен знак, защото въпросителен знак би бил обида към граматиката.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар