Поляци нападнаха гей двойка в Берлин. А ако бяха араби?…

Тръгнем ли по логиката за представяне на подобни инциденти с участието на преселници от друг етнос и вероизповедание, би трябвало заглавието да крещи: „Католически терор в центъра на Европа!“, „Нова вълна от религиозно насилие!“ или „Източноевропейски имигранти отказват да уважат моралния ред в страните, в които са гости!“. Познато ли звучи?

Новите трендове в европейския агит-проп всеки ден ни плашат с регистрирани случаи на някакво опасно поведение от страна на бежанци, пристигнали в Европа от Близкия изток, Северна Африка или Централна Азия. Повечето са продукт на богатата фантазия на десните окупатори на публичното пространство, някои са простичка манипулация или полуистини.

Жалко, че при това толкова внимателно наблюдение на поведението на бежанците, пристигащи в Западна Европа от региони с преобладаваща ислямска култура, тази бдителност не обхваща неприемливите изяви от страна емигранти от Източна Европа. Никой не ги нарича „християнисти“, а евентуални криминални случаи с тяхно участие се разглеждат, както и би трябвало да бъде при всички подобни инциденти, точно като такива.

В този контекст добре е да погледнем неотдавнашния инцидент с участие на група полски емигранти в Берлин. Този път в германската столица трима поляци са нападнали в обществения транспорт гей двойка. Полицията в Берлин се обърна за помощ за идентифицирането на извършителите и те бяха разпознати от техни съотечественици във Фейсбук групата „Поляци в Берлин“.

Инцидентът се е случил на 4-ти март тази година. Въпреки това германската полиция едва наскоро публикува информацията, както и видео, което показва хората, извършили нападението. Германската полиция действа по този начин, единствено когато не е в състояние да определи самоличността на извършителите със собствен капацитет. Само затова въобще разбрахме за случилото се.

През нощта на 4-ти март, към 1:45 минути, с трамвай по линия номер 10, 39-годишен немски гражданин се прибирал в къщи, придружен от партньора си. Към тях приближили трима, говорещи на полски – двама мъже и една жена. Както често се случва оттатък германската граница, пришълците от Висла са били „въоръжени“ с бутилки бира. Един от тях попитал немеца дали е гей. Когато чул положителен отговор на въпроса си, директно го ударил в лицето. Другият поляк се нахвърлил към мъжа с юмруци, а жената го ударила по главата с бутилка.

Повечето коментатори изразиха искрено отвращение от поведението на тази група. „Надявам се, че всичко ще свърши добре и ще бъдат арестувани“. „Страхливци, много пъти съм виждал как обиждат и произнасят абсурдни религиозни заклинания, рядко произнасяни на правилен немски език“. „Спешно трябва да се действа по въпроса, да се накажат виновниците, защото има опасност да се увеличи броят на такива прояви“. „Всеки може да живее както иска, какво искат от хората?“ „Съкрушена съм, близо до дома ми също срещам такива поляци.“ Това са само част от коментарите, които четем във Фейсбук. Автори на тези бележки също са поляци и полякини. По същия начин реагират сирийци, иракчани и други нации, когато техни сънародници хулиганстват и вършеят в други страни. Само това полските специалисти по имиграционната тема удобно пропускат да отбележат.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар