В категории:Информации / Политика / Свят

53 жертви на атентат в пакистанска болница

Взрив избухна в реанимацията на здравно заведение в град Квета, Източен Пакистан, където по-рано бил закаран прострелян известен адвокат

53-ма убити и 58 ранени остави експлозия в болнцата на град Квета в Източен Пакистан, съобщават световните медии, позовавайки се на говорителя на местната полиция Гулам Акбар. Взривът последвал друга драма – прострелването на известен местен адвокат.

Зловеща картина остави атентатът в болницата в пакистанския град Квета
Зловеща картина остави атентатът в болницата в пакистанския град Квета

Председателят на Асоциацията на адвокатите в Белуджистан Билал Ануар Каси бил тежко ранен рано тази сутрин при стрелба срещу него от група неизвестни нападатели и бил откаран в същата болница. Лекарите не успели да го спасят и той починал няколко часа след атаката.

Заради това в реанимацията, където още се намирало тялото на Ануар Каси, се събрали много негови колеги, както и журналисти, дошли да отразяват гибелта му. Точно тогава там избухнала експлозия, причинена от терорист смъртник. След това започнала и стрелба от автоматично оръжие.

Сред жертвите засега е идентифициран един телевизионен оператор, но се смята, че има и още загинали журналисти. Много представители на медиите има и сред ранените. Много са също загиналите и ранените юристи и адвокати.

Президентът на Пакистан Наваз Шариф осъди нападението. Главата на провинция Белуджистан Санаулах Зехри потвърди, че става дума за „планиран” самоубийствен атентат, който е свързан с нападението над юриста. Обявено е извънредно положение във всички болници на град Квета, които оказват спешна помощ на пострадалите в атентата.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар