В категории:Видео

Как евангелистите превръщат бедните хора в десни избиратели?

Роберто Савио – основателят на сайта Other News, описва политическите измерения на евангелизма в първото видео, което „Барикада“ превежда на български в рамките на започващото партньорство с италианската медия

Роберто Савио (снимка: ِYouTube)

Живеем в свят, в който евангелистите излязоха на преден план в международните отношения с победите на Доналд Тръмп в Щатите и на Жаир Болсонаро в Бразилия. Какво е новото, което тази религиозна група носи за политиката и за религията? На тези въпроси отговаря в кратко видео италианският журналист Роберто Савио – основател на сайта Other News. Той публикува на английски, италиански и испански език.

Other News се стреми да представя гласове, анализи и новини, които остават малко забелязани в международното медийно пространство. Една от силите на Other News е погледът към Третия свят, който често остава игнориран или недостатъчно разбран в международния медиен обмен. „Барикада“ започна партньорство с Other News, в рамките на което двете медии ще отменят статии, видеа, ще локализират съдържание на своите езици и ще си сътрудничат в по-доброто разбиране на случващото се по света.

Първото преведено на български език (със субтитри) видео на Other News TV – видео подкастът на нашите партньори, открехва вратата към политическите измерения на евангелизма, чието влияние се усеща в епохата на Тръмп по целия свят и включително в България:

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар