В категории:България

Сидеров остава без най-верния си ангел-пазител

„Атака“ е частна психиатрична клиника на Сидеров, обяви областният управител на Софийска област Илиан Тодоров – някога най-довереният му човек. Минути по-късно коментарът му изчезна…

Снимка: БУЛФОТО

„Ударите“ по лидера на „Атака“ Волен Сидеров в последно време не спират. Нанасят му го близки и далечни, бивши близки, станали далечни, а след това отново приблежени, само за да се отдалечат. Започна се с изключването му парламентарната група на „Обединени патриоти“, свалянето му от поста председател на групата и изключването на партията му от коалицията.

Наскоро му се наложи дори да се сблъска с елементарните правила за налично телевизионно време в предизборен дебат – шокиращо препятствие, което Сидеров прие изключително тежко.

През годините той е бил напускан от много хора – в това число депутати, членове на семейството (което понякога е едно и също) – но днес стана известна една трогателна разделя в патриотичните редици.

Отива си най-близкият му ангел-пазител – бившият народен представител и настоящ областен управител на Софийска област Илиан Тодоров. Той е един от първите и най-близки приближени на Сидеров хора, а звездният миг в идолопоклонничеството му към вожда е паметната вечер при нахлуването в НАТФИЗ.

Тогава, като един същий Ахил, Илиян Тодоров изнесе почти на ръце Сидеров от сградата на театралната академия и го отбраняваше с тялото си от актьорските маси, които искаха да линчуват лидера на „Атака“ заради справедливото му желание да ограничи употребата на наркотични вещества сред младежта.

Малко по-късно Сидеров все пак щеше да бъде нацелен с юмрук в лицето на ъгъла на ул. „Раковски“ и ул. „Гурко“, но геройството на Тодоров така или иначе се оказа ключово – кой знае какво щеше да се случи, ако Волен беше оставен още малко в „устата на лъва“ – фоайето на НАТФИЗ…

За раздялата съобщи самият Тодоров в своя профил във „Фейсбук“, а от тона му става ясно, че славните им общи време са останали в миналото:

„Нямам нищо общо със Сидеров и частната му психиатрична клиника, наречена АТАКА!!!

Коментарът на Тодоров, който първо се появи, а поле изчезна…

Освен усещането за преоценка на дейността на партията и лидера, на които толкова години беше верен буквално с риск за здравето си, коментарът му издава и еманципация, но не и оттегляне от поста, който заема понастоящем Тодоров. Това означа, че очевидно според партньора на Сидеров в управлението на България – премиерът Бойко Борисов, който назначава областните управители – Тодоров се справя добре със своите задължения.

По информация на „Барикада“, раздялата е факт от седмици, но едва днес Тодоров признава за нея официално.

Малко след като беше публикуван коментарът му и буквално по време на написването на този материал, Илиан Тодоров изтри своя пост, който беше споделен и от официалната му страница като областен управител. Този акт може би оставя вратата отворена – разлъката е била кратка, любовта е жива?

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар