В категории:България

„Наркомани, напускам ги!“, обяви областният на Софийска област след бой от атакисти

Илиан Тодоров, който спаси Волен Сидеров от още по-голям линч пред НАТФИЗ, бил бит от шестима души от „Атака“, призна самият той. След като преди няколко месеца ги нарече „психиатрична клиника“, сега загатва и за проблеми на Сидеров и компания с наркотици и алкохол. Но за оставка от поста щял да си помисли…

Политическата драма между бившите първи бойни другари – лидера на „Атака“ Волен Сидеров и областния управител на Софийска област Илиан Тодоров – завърши с горчива и болезнена разлъка. Тодоров обяви официално, че вече няма нищо общо с „Атака“, а причината – нанесен върху него побой от група атакисти в столично заведение.

Припомняме, още в началото на октомври миналата година „Барикада“ разказа как Илиан Тодоров публикува в своя профил в социалните мрежи, както и в официалния си профил като областен управител на София, че няма „нищо общо със Сидеров и частната му психиатрична клиника, наречена „Атака“. После обаче постът му беше изтрит, а пред други издания той отричаше да имал разправия със Сидеров.

Днес новината е съобщена отново от профила му като областен управител и засега не е изтрита. От поста му става ясно, че напуска „Атака“, но не е поста на областен управител – поне засега.

Официално вече не съм част от ПП „Атака“. Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за „Атака“, работа, на която посветих цялото си време.
Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация направихме добри неща. Две от тях, по които работя повече от година и половина са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област. Зная, че гражданите ще го оценят.
Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение.

Още тази сутрин пред „Флагман“ Тодоров разказва повече подробности за повода да вземе отново решението си да напусне „Атака“, този път може би наистина.

От разказа на самия областен управител става ясно, че той е бил бит от съпартийци на Сидеров – журналиста на партийната телевизия Алфа Николай Караколев, депутата Десислав Чуколов и други.

Тодоров бил извикан от Сидеров в столично заведение, а подробности за разговора им не се съобщават. Но когато лидерът на „Атака“ решил да се оттегли, останалите атакисти нападнали първо вербално, а после и физически своя бивш другар.

„Бях ударен от Караколев“, каза пред „Флагман“ Илиан Тодоров, като обясни, че „тупаникът“ бил под окото. Той тръгнал да отвръща, но Караколев бил опазен от шест човека, които го издърпали.

По думите на областния управител, Чуколов е най-виновен за всичко – той организирал разправата и направил интригата. След конфликта Илиан Тодоров опитал да говори с Волен Сидеров, но телефонът му бил изключен. Успял да се свърже със съпругата на лидера – Деница Сидерова (бивша Гаджева).

На въпроса – Сидеров на чия страна е в спора между Тодоров и Чуколов, областният управител отговори: „При Сидеров няма страна, при Сидеров е само интересът. Той е най-добрият брокер… Сидеров е брокер, най-добрият в света“.

Пред изданието Тодоров стига и още по-далеч в коментара си за бившата си партия. След като преди няколко месеца загатна за проблеми с психичното здраве на атакистите, днес той обясни, че те имат също така и проблеми с наркотици и алкохол:

„Нямам нищо общо със Сидеров и алкохолната му пиянска банда, защото това са алкохолици и наркомани (…). Не ме интересуват изобщо повече”, откровен бе Тодоров.

Илиан Тодоров доскоро беше един от най-близките хора на Волен Сидеров. Именно той опита да спаси лидера си от още по-голям линч в нощта на нахлуването в НАТФИЗ през 2015-а година, макар в течение на вечерта Сидеров все пак да беше ударен под окото – именно там, където Тодоров твърди, че днес на свой ред е получил удар от хора в партията си.

Волен Сидеров е кръстник на детето на Илиан Тодоров – малкият Гавриил. Засега от „Атака“ мълчат за случилото се и не са обявили дали ще снемат доверието си от Тодоров, въпреки че очевидно те вече не се ползват с неговото. Позицията на областен управител е политическо назначение, което се случва на квотно разпределение в резултат на споразумението между ГЕРБ и „Обединени патриоти“, от които пък „Атака“ отдавна вече не са част.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар