В категории:Рикошет

Внимание: незаконен строеж! Къде са агитките, рокерите и българите-юнаци?

Няма го Волен да разцепи мрака с боен вик от мегафона, та да събуди заспалите българи от околните блокове. И Джамбазки не дефилира начело на факелни шествия с маршируваща късо подстригана младеж. Ех, да беше това някой ромски квартал, та да видите тогава – „Долу Ньой! Долу циганската престъпност!“

Незаконен строеж, кацнал на една тераса. Снимка: bTV

А утрините тук са тихи.

Пресечката на кварталните улици „Професор Георги П.“ и „Калина М.“ осъмна спокойна, както всяка друга сутрин, освен ако не са дошли общинските „паяци“ да разчистват терена около гаража на шефа на КПКОНПИ.

Нямаше го Волен да разцепи мрака с боен вик от мегафона, та да събуди заспалите българи от околните блокове и да започне да блъска по портите на луксозната сграда с кула, тризонет, сауна и барбекю на терасата…

И Джамбазки не дефилира начело на факелни шествия с маршируваща късо подстригана младеж… Ех, да беше това някой ромски квартал, та да видите тогава – „Долу Ньой! Долу циганската престъпност!“.

Каракачанов не пристигна с гръм да разчиства незаконни постройки, възседнал булдозер с веещи се гордо български байраци от двете страни на греблото…

Не се весна и Симеонов да се изтъпани пред телевизионните камерите и да заплашва с разтуряне на управляващата коалиция, ако не бъде турен край на малцинствените беззакония и безобразия в тази държава. Защото има тук едно привилегировано малцинство, съставено от хрантутници, което от години живее върху гърба на всички останали. Едни социални паразити от златния 1% в обществото си разиграват коня, както си искат. Качили са се вече върху главите на съвестните граждани, за да смучат от тяхната пот!

Нямаше ги рокерите, ездачите на расовите „коне“ от по няколко хиляди до няколко десетки хиляди евра; нямаше ги онези с качулките, боксовете, черните впити тениски и марковите маратонки…

Нямаше ги и футболните агитки – те една централа на БФС не могат да изтърбушат като хората, въпреки тежко компрометираното ни първенство, та баш на голямата олигархия ли ще посегнат…

Нямаше ги и всички други бабаити, „българи юнаци“, тълпи от съседни градове и квартали, мъжаги, мъжкари, мъжки момичета и момчета и прочее радетели за българщината.

И Йоло Денев го нямаше даже.

Ще кажете – а защо трябваше да са тук? Ами защото, както стана известно, на пресечката на тихите улици в квартал „Гео Милев“, се намира най-известният незаконен строеж в страната. Терасата със сауната и барбекюто на завеждащия антикорупцията в тази „нема такава държава“ Пламен Георгиев.

Естеството на поста, който заема стопанинът на обекта, прави деянието дваж по-дръзко и извършено с висока степен на обществена опасност. Това е все едно шефът на КАТ да бъде спипан кьоркютук пиян зад волана. Или министърът на културата да бъде сгащен как подпъхва пачки в деколтето на балерина от нощен клуб.

Всички изброени дотук стожери на законността, държавността и българщината обичат да разкриват „незаконни постройки“, да ги изтърбушват, разрушават и палят. Но само когато въпросните постройки представляват коптори и бараки в ромските гета. До там им стига тясната специализация в строителния контрол.

За всички останали подобни обекти – хотели по плажните дюни, вили в чашките на язовирите, сауни по покривите и неясно как придобити имоти на политическия и държавен елит, си има… „съответните държавни органи“.

Kleta majka Balgariq!

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар