Посолството на Венесуела: Народът ни е мишена на безпрецедентна атака

Обръщение на официалното представителство на южноамериканската република в България във връзка с последните събития в страната

Ориета Капони, извънреден и пълномощен посланик на Боливарска република Венесуела в България. Снимка: Къдринка Къдринова
Ориета Капони, извънреден и пълномощен посланик на Боливарска република Венесуела в България. Снимка: Къдринка Къдринова

Приятели на Венесуела,

Безграничната амбиция на правителството на САЩ и на неговата военна мощ, служеща на перверзни цели, се хвърли в атака, за да се облагодетелства от венесуелските богатства, потъпквайки всякакво уважение към суверенитета и свободното самоопределение на народите, както и цялото международно право, привличайки на своя страна под влиянието на подкупи и натиск различни слаби и недостойни правителства.

Венесуелският народ е мишена на брутална атака, без прецеденти в историята на Венесуела и света.

Няма как войната и бруталната сила да надделеят над волята на един народ, който иска да е свободен и да ръководи съдбата си.

От посолството на Боливарска република Венесуела в България отправяме молба за подкрепа и солидарност към суверенните народи и правителства по света, към приятелите на Венесуела – да демонстрират публично отхвърлянето на действията на онези правителства, които не признават суверенитета на венесуелския народ и на неговото легитимно правителство.

Днес на мушката е Венесуела – заради нейните природни и енергийни богатства. Утре може да е всяка друга страна, възприемана като пречка за винаги извратените интереси на правителствата, ръководещи или ръководили Съединените щати.

Надяваме се на подкрепата на всички за една свободна, суверенна, независима и Боливарска Венесуела.

Не на чуждестранната намеса във Венесуела!

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар