Застрелян е свидетел на знаково убийство в Рио

Алешандре Перейра Мария, който е бил призован да даде показания за убийството на известната бразилска правозащитничка, феминискта и депутатка в градския съвет Мариеле Франко и на нейния шофьор, бе намерен застрелян в кола на шосе край града.

Алешандре Перейра Мария. Снимка: Resumen Latinoamericano
Алешандре Перейра Мария. Снимка: Resumen Latinoamericano

Ключов свидетел на нашумялото убийство на известната правозащитничка, феминистка и депутатка в градския съвет на Рио де Жанейро Мариеле Франко, бе намерен застрелян в кола на шосе в западната част на градската зона. За това съобщават много бразилски и латиноамерикански медии, включително Resumen Latinoamericano.

37-годишният Алешандре Перейра Мария, който е видял лично как на 14 март т.г.е станало ликвидирането на Мариеле Франко и на нейния шофьор Андерсон Гомес, е бил призован да даде показания по следствието. Младият мъж е бил помощник на друг депутат в градския съвет – Марсело Сисилиано.

Полицейски екип е открил тялото му в спряла кола, установил е рани от куршуми и го е изпратил за анализ в поделение на съдебна медицина.

Има свидетели и на това убийство. Според тях стрелялите срещу Алешандре Перейра Мария крещели: „На този трябва да му се запуши устата!”

Убийството на популярната и обичана активистка на Партията за социализъм и свобода Мариеле Франко на 14 март разтърси Бразилия. Изстрелите срещу нея прекъснаха кампанията ѝ в защита на правата на жителите на фавелите в Рио, където под предлог за борба с наркомафията и престъпността бе вкарана бразилската армия.

Мариеле Франко. Снимка: Brasilia de Fato
Мариеле Франко. Снимка: Brasilia de Fato

 

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар