В категории:Плюс-минус

Алтернативен факт: От понеделник живеем райски – премахват ПСА и носа на Мис България

„Решихме всички останали проблеми, само това остана да ни спъва и тормози като народ“, обявиха управляващите. Освен от д-р Енчев и олигарсите, собственици на строителни фирми, новината беше посрещната с невероятни онлайн тържества и от целокупния български народ във всички популярни фейсбук групи.

Най-стабилното правителство в историята на България – кабинетът „Борисов“ 3 – излезе с ключово решение, което обещава да подобри до оптимална степен живота на всеки един български гражданин, независимо дали се намира на територията на страната или далеч извън нея.

На извънредно правителствено заседание, проведено в малък хотел с неизвестна собственост край границата с Турция, Борисов и патриотичните му партньори са решили още този уикенд да премахнат двете най-големи пречки пред развитието и просперитета на България – Паметника на Съветската армия (ПСА) в София и носа на новоизбраната Мис България 2017.

„Решихме всички останали проблеми, само това остана да ни спъва и тормози като народ“, заявиха на брифинг след заседанието управляващите. Поради тази причина те се обединили да възложат спешна обществена поръчка на близки до себе си фирми за премахването на ПСА и носа на Тамара Георгиева.

„Имаше обсъждания дали момичето все пак да не бъде подложено само на коригираща операция, както предложи Жени Калканджиева, но в крайна сметка се взе решение за по-радикални действия. Ние патриоти ли сме, или някакви страхливи тикви?“, попита риторично Волен Сидеров, който обеща да нарисува картини и от двете ключови събития, които да изложи в своята нова галерия.

Двата обекта, които ще бъдат подложени на премахване, са избрани заради феноменалната си обществена значимост, а също и за да балансират интересите на всички групи и групички в социалните мрежи. Първоначално русофилите били против премахването на ПСА, но когато разбрали, че ще бъде премахнат и носа за Мис България, се изпълнили с патриотична гордост и се успокоили.

Освен от д-р Енчев и олигарсите, собственици на строителни фирми, новината беше посрещната с невероятни онлайн тържества и от целокупния български народ във всички популярни фейсбук групи. „Най-после ще заживеем райски и безгрижно! Тези две прокоби не ни даваха мира, по цял ден бяхме заети да ги коментираме в нета, но ето че краят е близо“, туитнаха радостни граждани, строени на опашка за лотарийни билети. Те са изключително доволни, че най-после някое българско правителство взима решения, които директно, пряко и абсолютно категорично влияят на отделния живот на всеки един български гражданин.

„Не обичаме, когато ни занимават със сложни въпроси, нямащи отношение към ежедневното ни битие – като данъчната политика, бюджета на държавата и други подобни глупости“, подчерта популярна блогърка, и добави: „Давай, Гришо!“. „Данъците са кражба“, коментира под поста ѝ популярен представител на Българското либертарианско общество, след което се върна на работа в държавна фирма.

Допълнително удовлетворение имало и в централата на „Да, България“, които получи ексклузивни права да стриймват на живо премахването на Паметника на Съветската армия.

Единствената пречка, която може да възникне, е демонтажът да се забави заради забавени ремонти в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Заради 14-то поредно пренареждане на паветата по бул. „Дондуков“ и ремонт на ремонта на „Орлов мост“, центърът на столицата е затворен за два месеца, обясни кметът Йорданка Фандъкова. „Можеше да стане и по-бързо и качествено, но пак го възложихме на същите наши фирми. Може пък от 15-тия път да се получи“, с усмивка призна тя.

Все още не е ясно как ще бъде решен този проблем, но според Валери Симеонов, който коментира казуса в своята колонка на сайта на Министерски съвет, и без това хората не се вълнували от реалното изпълнение на дадените обещания, стига обещанието да е дадено достатъчно шумно.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар